Elazığ İl Özel İdaresi’nde kriz büyüyor.  

İl Özel İdaresi’ne 48 personel alımına ilişkin ilan geçtiğimiz günlerde yayınlanmış ve kamu personeli olarak alınacak 48 kişinin işe alım şekli şehir genelinde tepkilere neden olmuştu.

Kısa süre içerisinde binlerce Elazığlının ilana başvurması, siyasilerin yaptığı açıklamalar ve Elazığlıların sosyal medya üzerinden yaptıkları tepkiler neticesinde kurum da görevli iki müdür görevden alınmıştı.

Elazığ İl Özel İdaresi’nde görevli İnsan Kaynakları Müdürü ve Plan Proje Müdürüne soruşturma açılarak görevden alınmasının ardından görevden alma işi büyüdü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu da görevden alındı. Yerine Vali Yardımcısı Mustafa Gül'ün atanacağı öğrenildi.

Yaklaşık 3 yıldır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüten Mehmet Sabuncu yayımlanan iş alımı ilanının ardından görevden alınan üçüncü isim oldu.

MUSTAFA GÜL KİMDİR?

Mustafa Gül 1982 yılında Kütahya’da doğru. İlköğrenimini Kütahya’da, orta ve lise öğrenimini Antalya’da tamamladı. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. 2005-2009 yılları arasında T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nda Hazine Kontrolü olarak görev aldı. Daha sonra 96. Dönem Bolu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine giriş yaptı. Bolu il stajının ardından Konya ilinde teftiş, Sakarya Akyazı İlçesi’nde refiklik ve Sakarya Karapürçek ile Bolu Mengen İlçelerinde vekalet stajlarını tamamladı. İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 14.03.2012 tarihinde Karkamış İlçesine Kaymakam olarak göreve başladı. 02.09.2014 tarih ve 2014/1032 sayılı Müşterek Kararname ile Çaykara Kaymakamlığına atandı. Son Çıkan kararname ile Elazığ Vali Yardımcılığına atanmıştı. Gül evli ve 2 çocuk babasıdır.