Bölgedeki ve Türkiye’deki kuaförler, berberler ve güzellik uzmanlarını bir araya getirmek ve sorunlarına çözüm bulup çeşitli etkinler düzenlemek adına Elazığ’da; Anadolu Berberler, Kuaförler, Güzellik Uzmanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.

Yeni kurulan derneğin başkanlığına da Elazığ’da uzun yıllar boyunca sektörün içerisinde yer alan tecrübeli isim Mehmet Pala getirildi.

PALA: İNŞALLAH ELAZIĞ İÇİNDE MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİNDE HAYIRLI OLUR

Dernek Başkanı Mehmet Pala, amaçlarının meslektaşları bir araya getirmek olduğunu söyleyerek, “Elazığ’da seksen beşten bu tarafa meslektaşlarıma, vatandaşlarımıza güzel bir şekilde kuaförlük yapmak için hizmet ediyorum. Bugünde burada bulunmamızın sebebi kuaför arkadaşlarımıza daha da güzel hizmet etmek için berberler ve kuaförler adına Anadolu, Doğu Anadolu berberler ve kuaförler güzellik ve uzmanları ile ilgili güzel bir dernek kurmaya çalıştık. Bu derneği kurmamızın amacı meslektaşlarımızı bir araya getirmek, yaşlı ustalarımızı yerinde ziyaret etmek, ihtiyacı olan arkadaşlarımıza yardım etmek amaçlı böyle bir dernek kurmaya karar verdik, inşallah Elazığ içinde meslektaşlarımız içinde hayırlı olur” dedi.

PALA: BÜTÜN KAPILARI ÇALMAYA HAZIRLANIYORUZ

Mehmet Pala, “Gereken yerlerden yardım almak için, gereken arkadaşlarımızı evinde ziyaret etmek, yaşlılarımızı ziyaret etmek amaçlı böyle bir şey düşündük. İnşallah hayırlı olur yönetimdeki arkadaşlarımızla böyle bir yola çıktık. Elazığ’da kuaför arkadaşlarımıza, ustalarımıza, ablalarımıza nasıl daha iyi hizmet edebiliriz diye böyle bir yola çıktık inşallah rabbim bizim utandırmaz elimizden gelen bütün yardımları yapmak için bütün kapıları çalmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

ERGİN: EKSİK KALAN NOKTALARI DOLDURMAYA GELİYORUZ

Dernek Başkan Yardımcısı Erkan Engin ise konuşmasında “Yıllar önce bir hayalim vardı, yapmak istediğimiz, bazı sebeplerden dolayı yapamadık. Şu an nasip oldu sağ olsun ilimizin yöneticileri yardımı ile desteği ile kurduğumuz Anadolu Kuaförler Derneği, başkanımız Mehmet Pala öncülüğünde yola çıkıyoruz. İnşallah güzel şeyler yapacağız mesleğimizde eksik bulduğumuz noktalar çok tabi ki kimseyi kötülemiyoruz ama bizi yönetenler, bizim idarecilerimizin eksik kaldığı çok noktalar var bunları doldurmaya geliyoruz. Bizi seyretsinler” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: AHİLİK AHENGİNİ YAŞATABİLİRSEK NE MUTLU BİZE

Öte yandan Dernek Genel Sekteri Ali İhsan Çelik, ahilik kültürünün yaşatılmasına vurgu yaparak, “Anadolu Berberler kuaförler güzellik uzmanları yardımlaşma ve dayanışma derneğini kurduk, kurmamızda ki amaç geçmişteki ahilik ahengini yaşatabilmek eğer ahilik ahengini yaşatabilirsek ne mutlu bize.  Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma ve bizlere Rabbim yardımcı olsun Allah yolumuzu açık etsin” sözlerini kaydetti.

Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri; Erkan Bakır, Sami Çıtak ve Erhan Ayraç da derneklerine destek beklediklerini söylediler.