Erkekler son tıraşını oldu, kadınlar son bakımlarını yaptırdı.

"KUAFÖRLER BERBERLER GÜZELLİK SALONLARI BELLİ BİR RİSK ALTINDA ÇÜNKÜ MÜŞTERİYLE BİREBİR TEMAS HALİNDEYİZ"

Kuaförler yaptığı açıklamada; Toplum sağlığı açısından olması gereken bir karardı kuaförler berberler güzellik salonları belli bir risk altında çünkü müşteriyle birebir temas halindeyiz iyi oldu çünkü herkes bir fedakarlık yapacak ve önemli olan ülkemize yayılmaması güzel oldu böyle bir karar.Türkiye’de korona virüs salgınının önüne geçmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında ülke genelindeki kuaför, berber, güzellik salonları gibi alanlarında kapatılmasına karar verilmesinin ardından Elazığlılar, alınan hijyen tedbirleriyle birlikte son bakımlarını yaptırdılar.Bakanlığın aldığı en güzel karar bence, bu kararın alınmasına çok sevindim. Sonuç olarak insanlarla iç içeyiz sürekli.Sağlık için alınması gereken bir önlem olduğunu belirten Kuaförlerde, kapanış saati öncesi son müjdelerini, aldıkları hijyen tedbirleri ışığında ağırladı" dediler.

BU KONUDA HALK PEK BİLİNÇLENMEDİ BİZ GEREKEN ÖNLEMLERİ ALDIK ANCAK HALK BAZEN BU ÖNLEMLERE KARŞI ISRARCI OLUYOR.

Kuaförler "Alınana tedbirler doğrultusunda bakanlığında vermiş olduğu karar saygı duyuyoruz biz esnaflar Konusunda da bizlere biraz daha yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bunun haricinde son dakikalarımız son saatlere girdik çünkü Elazığ son tıraşlarını oluyor. Bütün dezenfektan İşlemleri yapıldı Yine de her ne kadar tedbir alırsak alalım yani bu konuda halk pek bilinçlenmedi biz gereken önlemleri aldık ancak halk bazen bu önlemlere karşı ısrarcı oluyor. Aynı zamanda Berberler ve Kuaförler odamız sağolsun dezenfekte işlemlerinde yardımcı oldular bizlere, odamıza buradan teşekkür ediyorum" şeklinde konuştular

Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, alınan kararın kendilerinin talebi olduğunu ifade etti.

TÜRKOĞLU: EN BÜYÜK HASTALIK YAYILACAĞI NOKTALARDAN BİRİ BANA GÖRE KUAFÖRLERDİR

İçişleri bakanımız açıklamadan önce esnaflarımızın %35 kendi dükkanlarını kapatmışlardı en büyük hastalık yayılacağı noktalardan biri bana göre kuaförlerdir çünkü müşteriye 5-10 santim gibi yakın mesafelerde çalışıyorsun 

Başkan Türkoğlu, yetkililerden, esnafın zararının da karşılanması için destek talebinde bulundu.

TÜRKOĞLU: DÜKKANLARIN KAPALI KALDIĞI GÜN KADARIYLA YANINDAKİ PERSONELLER DAHİ BUNLARIN ÜCRETLERİNİ KARŞILARLARSA DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN TALEBİMİZDİR.

Devlet büyüklerimiz dükkanların kapalı kaldığı gün kadarıyla yanındaki personeller dahi bunların ücretlerini karşılarlarsa devlet büyüklerimizden talebimizdir. Durumu olmayan bir kuaförümüzü düşünelim 10 gün dükkanları kapalı kalırsa evine ekmek götüremeyecek duruma gelir. Devletimizden bu konuda duyarlı davranmasını bekliyoruz.