İzzetpaşa Mahallesi’nde bulunan ve 1963’ten bu yana hizmet veren Kubbeli Camii, 24 Ocak depreminde ağır hasar aldığı için yıkıldı.

İl Özel İdaresi tarafından yıkım ve hafriyat işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine, Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Müftüsü Selami Aydın, Kurum Müdürleri, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve vatandaşlar katıldı.

Temele il harcın döküldüğü tören İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Yusuf Türk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Selami Aydın Kubbeli Camii’nin yapımını üslenen hayırsever iş insanı Mehmet Şimşek’e teşekkür ederek çok güzel bir proje ile caminin yeniden inşa edileceğini aktardı.

Cami ve mescitlerin imar edilmesiyle ilgili olarak Tevbe Suresi 18. ayetini okuyarak konuşmasına başlayan Müftü Aydın, caminin inşasını üstlenen Mehmet Şimşek başta olmak üzere emeği geçenlere ve törene teşrif edenlere teşekkür etti.

Müftü Aydın’ın yaptığı duanın ardından törene katılan protokol inşaat alanına ilk betonu dökecek butona bastı.

446 m² kapalı alanda 1000 cemaat kapasiteli olacak Kubbeli Camii’nin müştemilatında erkek/bayan taziye evi, 4-6 Grubu Kur’an Kursu, Gençlik Merkezi ve görevli odaları yer alacak.