Küçük Millet Meclisi Toplandı

Her ay farklı bir konuyla bir araya gelen Küçük Millet Meclisi’nin bu ay ki konusu “değişen dünyada bağımsızlık hareketleri” oldu.

Küçük Millet Meclisi Toplandı

Küçük Millet Meclisi her ay, farklı konularla bir araya geliyor.Küçük Millet Meclisi bu ay “değişen dünyada bağımsızlık hareketleri” konusunu ele aldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan STK Platformu Danışma Kurulu Üyesi Resul Şahin, sorularını işte böyle sıraladı. STK Platformu Danışma Kurulu Üyesi Resul Şahin, “Türkiye’nin güneyinde iki tane Arap devleti var. Biri Irak biri Suriye. Bu ikisi problem olmadığı acaba bağımsız bir Türk devleti kurulunca bir zararımı olacak, Türkiye’ye nasıl bir etkisi olacak. İki Türkler ile Türkler Araplardan çok önce beraber yaşamışlardır. İç içe yaşamışlardır. Et ile tırnak haline gelmiştir. Ama bugün böyle bir bağımsız devlet kurulması acaba neden Türkiye’de askeri müdahale de masada diye bir seçeneğe zorluyor” ifadelerini kullandı.Irak’ın yaşadığı siyasi kriz ve güvenlik tehdidine değinen Akıncılar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ertuğrul ise Kuzey Irak’ın bağımsızlık taleplerinin komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne zarar verebileceğinin altını çizdi.

Akıncılar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ertuğrul, “Irak’ın yaşadığı siyasi kriz ve güvenlik tehdidi Kürtlerin bağımsızlık söylemini yeni bir zemine taşıdı. Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi bunu yeni istikrarsız ve yönetilemez ortamı Kürtlerin bağımsızlık taleplerini meşrulaştırmak için araçselleştirildi gibi görüldü. Irak’ın Irak’ta 30 Nisan 2014’de düzenlenen parlamento seçimlerini ve çıkardığı siyasi tablonun Ülkenin bütünlüğünü sürdürmesi zorlaştırıldığı tezi kuvvetle kuvvetli bir biçimde işlenildi” şeklinde konuştu.

Dünyanın ilk kuruluşundan bu yana mücadelenin başladığını kaydeden İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Genel Başkanı Zülfü Biçerer, “Dünyada barışın yerine savaş, kardeşliğin yerine husumet ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Genel Başkanı Zülfü Biçerer, “Barışın yerine savaş, Kardeşliğin yerine pusimet, İttifak’ın yerine muhalefet gibi gruplar ve yizip anlayışı ortaya çıktı. Bugün hali hazırda Orta Doğu’daki olaylar ise esas itibari ile bu menfi düşüncenin sahipleri tarafından Orta Doğu’nun enerji havzalarını sahiplenme noktasında orayı sahiplenme adına Irkçılığı, Ulusalcılığı gündeme getiriyorlar ve burada bir karışıklığın olması oradaki insanların küçük lokmalar halinde önüne getirip emperyal güçlerin orada hakim olma mücadelesidir” dedi.

Şavaklılar Dernek Başkanı Naim Doğan ise “Türkiye’nin sınırında elinde sopa ile bekleyecek bir devleti kurdurtma gayreti içerisindeler” dedi.

Şavaklılar Dernek Başkanı Naim Doğan, “Türkiye’nin sınırında eli sopalı sürekli Türkiye’nin başında elinde sopa bekleyecek bir Devleti kurdurtma gayretleri söz konusudur. Yoksa Kürt, Türk meselesi değildir bu. Burada Bir Amerika projesi, İsrail projesi görünürde biz referandumu desteklemiyoruz deseler de esasında bütün Dünya bu referandumu destekliyor” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137