Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yıllık olağan mali genle kurul toplantısı gerçekleştirildi.

“9. 10. AY GİBİ TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Genel Kurul Toplantısında konuşan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Demirelli, “Biz bu çoğunluğu daha evvelde, seçimlerde dahi görmemiştik. Çoğunluğun oluşması bizim çalışmamızla sizi de desteğinizle oldu. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bizim kooperatiften arsalarımız vardı. Biz yönetime geldiğimizde arsalar projede vardı bulduk. İyi de oldu. Bu arsaların başlanması hususu işlerin yapılması hususu gündeme geliyor. Arsalarımızı sattık. Devlette kredi için görüşmelerimiz oldu. Bu görüşte 21018 yılı devlet programını sanayi siteleri kredi için programa alınmamış bunun için biz arsa üyeleri ile görüştük. Kendi imkânlarımızla yapacağız. İnşallah 9. 10. Ay gibi bunun da temelini atacağız” dedi.

“SANAYİMİZİN TEMİZLİĞİ İLE İLGİLİ ÇOK SIKINTIMIZ VAR

Temizlik konusuna değinen Demirelli, “Sanayimizin temizliği ile ilgili çok sıkıntımız var. Ben burada çok sıkıntıdayım. Ben diyorum çünkü genelde üyeler beni arıyor. Ben misafirlere karşı mahcup oluyorum. Sanayimize bu kadar emek veriyoruz ama temizlikte sıkıntılıyız. Belediye yetersiz yapmıyor demiyorum imkânlar dâhilinde yapmaya çalışıyor ama tam yeterli değil. Bununla ilgili biz traktör falan alıp kendi çöplerimiz bir yerde toplayacağız belediye gelip toplayacak. Biz sanayide çöp götürmüyoruz. Bununla ilgili her yere yazı yazdık. Hurdalar kaldırılsın. Herkes diyor ki o kaldırsın ben sonra kaldırayım böyle devam ediyor” diye kaydetti.

“SICAK PARA ELAZIĞ’DA KALMIYOR”

Kurula katılan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem de, “Sanayimize ciddi manada ihtiyaç var. Özellikle ve özellikle bir ülkenin gelişmesi, büyümesi, kalkınması için üretim yönünde yatırımların olması gerekir. Organize sanayimizde üretim bölgelerinde yatırımlar yapıldığı zaman o il büyüyecektir kalkınacaktır ve istihdama katkı sağlayacaktır. Biz bunu çok önemsiyoruz. Bu ilin gelişmesi noktasında bizim düşüncelerimiz şu, yerel esnaflarımızı ve yerel marketlerimizi desteklemek istiyoruz. Hepimiz esnafız, büyük marketlerden büyük AVM’lerden alışveriş yaptığımızda Elazığ zarar görüyor. Sıcak para Elazığ’da kalmıyor. Elazığ’da kalmadığında sirkülasyonda çalışmalar az oluyor ”ifadelerinde bulundu.