Kültür ve Turizm Bakanlığı, şehirlerdeki cazibe noktalarını artırmak için, 40 şehirde hayata geçirilmek üzere “Kültür Han Projesi” başlattı.

Kültür Han Projesinde, 300 bin kitaplık kütüphane, müze ve sergi sarayı, kongre merkezi, sinema ve tiyatro salonu, kafe ve 40 butik dükkânın yer alacağı, avlusunda ise şadırvan ve ağaçlar yer alacak.

Proje ile ilgili belirlenen 40 il arasında Elazığ’ın olmadığını ifade eden HAZARSAM Başkanı Doç.Dr. Bilal Çoban, “Bu proje için 650 trilyon para harcanacak. Her biri proje yaklaşık 16 trilyona mal olacak. Bu projenin harika bir proje olacağını düşünüyoruz. Özelikle Harput’un tarihi ve mistik yönleri göz önüne alındığında bu kırk ilin içerisinde mutlaka olmamız gerektiğine inanıyoruz. Siyasilerimize birazda sitemle karışık çağrıda bulunmak için karşınıza geldim” ifadelerini kullanarak proje detayları hakkında bilgiler verdi.

“41.İl Olabiliriz”

Kültür Han projesine dahil olunması için gerekli lobi çalışmaları için STK’ lar olarak hazır olduklarını ifade eden Çoban, “40 tane il belirlenmiş ama biz 41. il olabiliriz. Projeleri hep böyle ucundan, kenarından yakalamaya çalışıyoruz, bunu da çok sevmiyoruz ama. Geç kalınmış değil henüz bu konuda. Bir lobi oluşturulabilir bu lobide bize düşen bir görev varsa da biz yapmaya hazırız” dedi.