Anadolu Yayıncılar Derneği öncülüğünde, Hatay Valiliği, Telif Hakları Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Kültür Turizm ve Medya Kurultayı, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un katılımıyla Hatay'da gerçekleştirildi

Kurultaya Kurtulmuş’un yanı sıra Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Abdulkadir Özel, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Eğitim Fakültesi Dekanı Hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Turan, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve STK temsilcileri katıldı.

BURHAN: SAYIN NUMAN KURTULMUŞ BEY’İN ÇOK BÜYÜK DESTEĞİYLE YAPIYORUZ

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, “Biz Anadolu Yayıncılar Derneği olarak her yıl bu tür etkinlikleri yapmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinlikleri yaparken bizlere her daim destek olan Sayın Numan Kurtulmuş Hocamız Anadolu medyasına öncülük yapmaktadır. Belki 15 yıldır bu tür etkinlikleri yapıyoruz, eğer bu etkinlikleri yapabiliyorsak başta Sayın Numan Kurtulmuş Bey’in çok büyük desteğiyle yapıyoruz. Her daim Anadolu medyasına destek veriyor. Bizleri teşvik ediyor, bizlerde bu tür etkinlikleri yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: HATAY’I HATAYLILARI TEBRİK EDİYORUZ

Kurultay’da konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise, “Hatay’ın son yıllarda çok büyük insanlık dersi vermiş bir kent olduğunu belirterek "Kolay değil, Hatay’da çok kalabalık bir Suriyeli göçmen nüfusu buraya geldi. 7-8 yıldır tam manasıyla 21. yüzyılın ensarları olarak Hataylılar Suriye’den komşularını ve bir kısmı akrabaları olan komşularına kucak açtı. Onların ellerinden tuttu, onlara destek olmaya çalıştı. Büyük bir külfeti olduğunu biliyoruz. Bunun büyük bir sosyal maliyetini olduğunu da biliyoruz. Buna rağmen Hatay halkı büyük oranla bu meseleyi sahiplendi. İnşallah şimdi Suriye’deki meseleler normale döner ve burada bulunan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere Hatay’da bulunanlar olmak üzere kendi evlerine geri dönerler. Sulh ve selamet içerisinde huzur içerisinde kendi ülkelerinde yaşama imkanı bulurlar. Göç baskısı kolay karşılanacak bir şey değildir. Bu ancak Hatay’da bulunan Habib-i Neccar ruhu ile Beyazıt Bestami ruhu ile Hızır Aleyhisalem ruhu ile ve maneviyatıyla olacak bir şeydir. Bundan dolayı Hatay’ı Hataylıları tebrik ediyoruz. Bu tarihi sorumlulukla Hatay’ı şan ve şeref listesine o defterde altın harflerle yazılacak olan önemli bir tarihi şehirdir” şeklinde konuştu.

KURTULMUŞ: TÜRKİYE’NİN SAHİP OLDUĞU İRADEDİR

Numan Kurtulmuş, “Bu bölge halklarının sadece sınırlarla bölünmesi değil, gönüllerinde ve zihinlerinde derin çatlaklar oluşturarak birbirine düşman, birbirine karşıt hale dönüştürülmesidir. Bu projeyi bozacak olan irade Hatay’da var olan dinamiklerdir. Türkiye’nin sahip olduğu iradedir. Bu iradeyi inşallah en güzel şekilde ortaya koyacağız. Hangi uluslararası sözleşmeyi yaparsanız yapın hangi masanın etrafından bu savaşın vekalet savaşı diyoruz yani maşalar tarafından yapılan savaşlar var ya hangi tarafını getirirseniz getirin eğer insanların zihinlerindeki ve gönüllerindeki esas restorasyonu yapamazsanız sonuç almanız mümkün değil. Mühim olan mesele birlikte yaşama kültürünü yeniden diriltmektir. İşte tam manasıyla Hatay’ın vereceği ders burasıdır. Anadolu'daki büyük medeniyetimizin yüzyıllar süren birikimimizin özeti de budur. Maalesef bugün etnik ve ırk bakımından farklılaşmayı savaşmayı Orta Doğu öyle bir hale getirilmiştir ki aynı aşiretin içerinde aynı ırka mensup insanların dahi birbirine mezhebi, meşrefi dolayısıyla farklılaştığı ve düşman hale getirildiği bir hal almıştır. Bütün bunların çözecek olan şey şu ülke ile bu ülkenin anlaşması ya da terör örgütünün vekalet maşasının kırılıp kenara atılması değildir. Tahrip olan zihinlerin yeniden onarılmasıdır” dedi.