"Kültürel ve Kentsel Mirası Korumada Yetkinlik" Eğitimi Yapıldı

"Kültürel ve Kentsel Mirası Korumada Yetkinlik" eğitim programı gerçekleştirildi. Programa 30 farklı Belediyeden uzmanlar katıldı.

"Kültürel ve Kentsel Mirası Korumada Yetkinlik" Eğitimi Yapıldı

Elazığ Belediyesi ve Çekül Akademi işbirliği ile "Kültürel ve Kentsel Mirası Korumada Yetkinlik" eğitim programı düzenlendi.

Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonu’nda gerçekleşen eğitim programına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Pertek Kaymakamı Arif Gül, Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı yetkilileri, 30 farklı Belediyeden uzmanlar katıldı.

Elazığ Belediyesi KUDEB Sorumlusu Kadir Atıcı KUDEB’in kurulma amacı ve yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Atıcı, KUDEB’in kurulmasında ve şehrin kültürel mirasının yaşamasında katkıları olan Elazığ Belediye Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti.

ÇEKÜL Akademi Koordinatörü Kibele Eren ise yaptığı konuşmada bölgenin tarihi ve kültürünü korumak için birçok çalışmanın yapıldığını söyleyerek ÇEKÜL Akademi’nin kurulma amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Pertek’te birçok tarihi dokunun olduğunu söyleyen Pertek Kaymakamı Arif Gül, bu tür programları gerçekleştiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti.

Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk ise yaptığı konuşmasında bu tür programların gerçekleşmesinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a bir lakap taktığını ve başkana çok çalıştığından dolayı “Atom Karınca” dediğini belirten Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, “Başkanım hiç durmadan öyle hızlı çalışıyor ki gerçekten hayretler içerisindeyiz. Bu kadar çalışmasına rağmen aynı zamanda ilçe belediyelerine de birçok desteği oluyor. Ben Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

BAŞKAN YANILMAZ: ELAZIĞ KADİM BİR ŞEHİRDİR

Türkiye'deki kadim medeniyetlerin tarihi kültürün sanatın yeniden ortaya çıkmasında Çekül Vakfı'nın çok güzel çalışmaları, emeği olduğunu söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Elazığ 4000 yıllık kadim bir şehir. Her taşında toprağında geçmişin derin izlerini bulmak mümkün. Geçmişin derin izleri ile günümüzü ve geleceğimizi inşa etmek istiyorsak geçmişten kopmadan halkanın sağlam bir şekilde zincire bağlanmasıyla geleceğimizi inşa etme imkânını elde etmiş oluruz. 2014 yılında göreve başladığımızda ilk yaptığımız icraatlar dan biri KUDEB birimimizi kurmak oldu. KUDEB birimiz kurulduktan sonra Harput’ta yapılan bütün çalışmalar daha disiplinli hale geldi. Harput'un hafızası oluştu ve oradaki restorasyon çalışmalarında daha doğru adımlar atılmasına vesile oldu. Harput’ta yaptığımız her restorasyon çalışması Harput'un geçmişini geleceğe taşıyacak çok önemli çalışmalardır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kültürel ve Kentsel Mirası Korumada Yetkinlik eğitimi gerçekleştirildi.

30 farklı Belediyeden şehrimize gelen uzmanlar daha sonra 1.Yöresel Elazığ Gıda ve Gastronomi Fuarı’nı ziyaret ettiler.

Fuarda Elazığ’ın yöresel tatlarından tadan uzmanlar Elazığ’a ilk defa geldiklerini, Elazığ Belediyesi’nin çalışmalarını gördüklerini ve çok beğendiklerini belirterek Elazığ’a gelmeyen vatandaşların mutlaka Elazığ’a gelip görmelerini istediler.

1.Yöresel Elazığ Gıda ve Gastronomi Fuarı’nı gezen uzmanlar daha sonra Şahinkaya’da bulunan tarihi yerleri gezip incelemelerde bulundular.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137