Kültürhane Kitap Kafe tarafından düzenlenen söyleşi programının 16.sı TRT Kürdi Koordinatörü Mustafa Ekici’nin katılımıyla gerçekleşti…

“YAZI, ÇİZİ, SANAT KİMSEYE ZORLA YAPTIRILMAZ”

“Kültür parayla pulla olmuyor” diyen TRT Kürdi Koordinatörü Mustafa Ekici, , programın önemine değinerek, “Kültür, parayla pulla olmuyor. Yazı, çizi, sanat kimseye zorla yaptırılmaz. Zorla şiir yazdıramazsınız, şarkı söyletemezsiniz, yazı yazdıramazsınız. Bu iş insanın sevdiği bir iştir. Allah vergisidir. Bu işi arzu eden, içi yanan insanlar yapabilirler. Bu kütüphane ve Aygün beyin ve hanımefendini yaptığı çalışma harika. Burada büyük bir içtenlik var. Gençlerin büyük bir çabası var. Elâzığ’da sanatın gelişmesi için değerdir çaba. Buradan tek bir tane bile genç çıksa bile şu çaba yerine ulaşmış demektir”ifadelerinde bulundu.

“BEN MUSTAFA BEYİN SANATA OLAN YAKINLIĞINI BİLİYORUM”

Şizofreni Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Aygün Çam, “Çok kıymetli, bizim için her anlamda, TRT Kürdi Koordinatörü Mustafa Ekici hocamızla 16. Etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Ankara’ya gittiğimde bana bir isteğiniz var mı dediğinde en büyük isteğimizin böyle bir söyleşinin olması, hemşehrilerimizin sizleri beklediğini söyledik. Sağolsun başkanım bizleri kırmadı, buralara kadar geldi ve bizlerin yanında olduğunu gösterdi. Her zamanda yanımızdaydı. Ben Mustafa beyin sanata olan yakınlığını, olan sempatisini biliyorum. Bugünde bizleri yanız bırakmadığı için kendisine teşekkür ediyorum”dedi.