Kuraklığın Etkisini Gösterdiği Elazığ'da Vatandaşlar Yağmur Duasına Çıktı 

Elazığ'da cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur duası yaptı. 

Kuraklığın Etkisini Gösterdiği Elazığ'da Vatandaşlar Yağmur Duasına Çıktı 

Türkiye genelinde yağışların azlığı ve sıcakların artması sonucu baraj ile göllerdeki sularda azalma meydana geldi.

Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle Elazığ İl Müftülüğü tarafından tarihi Harput Mahallesi'ndeki Ulu Cami'de yağmur duası yapıldı. Camide "Su Hayat ve Şifa Kaynağımız" başlıklı hutbe okunurken, suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarılar yapıldı. Cuma namazının ardından cami imamı Hacettin Yılmaz tarafından yağmur duası okundu.

DEMİRPOLAT: DUAMIZA KATILAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

Tarihi Ulu Cami'de bugün cuma namazı sonrasında ellerin semaya kalktığını aktaran Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demipolat, "Rabbim inşallah rahmetini eksik etmez. Yağmurunu ve karını bu yıl bol verir ve çiftçilerimiz, Elazığ’ımız ve ülkemiz sevinir. Çünkü barajlar boş. Bu sebepten dolayı yağmur duasına çıkalım dedik. Elazığ Müftülüğümüz ile görüştük ve bugün duamızı yaptık. Duamıza katılan herkesten Allah razı olsun" dedi.    

                  

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2021, 14:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
:(
:( - 2 yıl Önce

Giderek ilerliyoruz. Allah ın verdiği beyin kullanılmayınca böyle oluyor. Başka bir ihtiyacınız varsa toplanın ona da dua edin. Söyleyecek çok laf var ama anlayacak idrak edecek beyin nerdeee

aa
aa @:( - 2 yıl Önce

Ey şaşkın ve bunak adam! Peygamber efendimiz (SAV) zamanında da yağmur duasına çıkılırdı, sen ve senin gibiler duadan anlamadıkları için bu işler garip gelir. Bir ihtiyaç olduğu zaman tabii ki Allah’a dua edilir, başka kimden yardım beklenir. Sen o kadar ilerici isen yağmur yağdır bakalım. Müslümanlarla dalga geçmenin zamanı geçti gakkum. Sen başka yerlerde dengini ara. Zavallılar ne hale düşüyorlar. Sen ve senin gibilere söylenecek çok şey var ama burası müsait değil.

Dinsizlik ilerici olmak degildir
Dinsizlik ilerici olmak degildir @:( - 2 yıl Önce

Burda senin ne zoruna girmis onu anlamadım ? Dua etmenin nesi gericilik? Yada sen dua etmedin diye uzaya çiktinda biz senin kulagindan aşşagımı çektik?ah sizin içinde ne cok soyleyecek var ama işte kanunu var malesef

Ali
Ali - 2 yıl Önce

Bu şehir büyük bir deprem ve çevre illere göre kuraklık yaşıyor. Bence Allah'a şirk koşan, zulüm eden, tefecilik, adları yolsuzluklarla geçen insanlara muhabbet besledigimizden olabilir mi

Ali
Ali @Ali - 2 yıl Önce

Beğenmeyen arkadaşlar neden beğenmedi anlayamadım.

yagan yagmur
yagan yagmur - 2 yıl Önce

sezonu yanlış seçmişler yazın ortasın da yağdıraydız şim olmaz.

:( e
:( e - 2 yıl Önce

Adam ben kafirim diyor açıkça,Dua müminin miracıdir.Bunu kalpleri mühürlü, kulakları sağır,gözleri körler anlamaz.Elim bir azapla karşılaştığında yanında hiç kimse olmayacagi günler elbet gelecektir.

Vedat
Vedat @:( e - 2 yıl Önce

Kafir olmayan adama kafir demenin dinde yeri nedir. Adam beynini kullan demiş beynini kullanmak senin inancında günah mı? Bu arada tabiki Dua müminin miracıdır.

SIRADAKİ HABER

banner137