Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Genç Seda Kur’an-i Kerim Okuma yarışması bu yıl 10 Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin katılımıyla gerçekleşti.

Programa Katılan Kovancılar Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Mehmet Akif’in sözünü hatırlatarak, Kuranı Kerim mezarlarda okunmak için indirilmedi, dedi. Gündoğdu, “Kur’an-ı Kerim gönüllerin nurudur. Peygamber efendimizden bu yana insanlığa yol gösterici yüce Allah’ın en büyük kitabıdır. Burada güzel arkadaşlarımız çok güzle okudular. İnşallah bunları yaşantılarında da tatbik ederler. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor, “Her nerede olursanız olun o Allah sizinle beraberdir”. Önemli olan onu hiçbir zaman unutmamak. O bize şah damarımızdan daha yakın gizlimizi, saklımızı, açığımızı her Makrobet şeyi bilir. Ve biliriz ki sağımızdaki solumuzdaki melekler yaptığımız her şeyi not eder yazarlar. Allah hepimizi hakkaniyetli, adaletli ve kendi buyurduğu şekilde yaşamayı, Kur’an-ı Kerim’i kendimize hayat rehberi edinmeyi nasip eylesin” diye konuştu.

Birbiriyle yarışan 10 Öğrenciden Merkez Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mehmet İrşad Talu birinci, Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılış Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ömer Yusuf Gülerses ikinci, Kovancılar Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Muhammet Mahsun Koveyçin ise üçüncü oldu.

Yarışma birincisi Mehmet İrşad Talu, bölge yarışmasında Elazığ’ı temsil edecek.