Perşembe günü başlayacak Türkiye Kuraş şampiyonası için ilimize gelen Gelişmekte olan spor branşları federasyonu Kuraş asbaşkanı Bünyamin Er, Elazığ’a önemli bir organizasyonu verdiklerini ifade etti.

ER: ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Beraberindeki heyetle birlikte televizyonumuzu ziyaret eden Asbaşkan Er, "Kuraş adına ilk defa geliyoruz ve başarılı bir müsabaka organize etmek için burada bulunuyoruz. Sayın Gençlik ve Spor İl Müdürüm Abdulsamet Bey, İl Temsilcisi Zafer Bey bize bu konularda arkadaşlara destek oldular. Gerçekten de Türk Kuraş’ının gelişebilmesi için elimizden gelen gayreti el birliği ile yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ER: ELAZIĞ ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR

Elazığ’ın misafirperver bir kent olduğunu belirten Asbaşkan Er, “Elazığ hem tarihi özellikleriyle, kültürel özellikleriyle çok güzel bir şehir. Bizim Türk tarihinde önemli olan şehirlerimizden bir tanesi. İnsanlıkları, misafirperverlikleri, dostlukları, ilgileri gerçekten de çok mükemmel. Biz aynı zamanda buraya bu şekilde bir spor adına gelmiş olmamız ve arkadaşlarımızın yakın ilgi göstermeleri bizi çok memnun etti. Umarım burada da sporcularımız güzel başarılar ortaya çıkartır” şeklinde konuştu.

EREN: ELAZIĞ BU TARZ ORGANİZASYONLARI YAPABİLECEK KAPASİTEDE

Daha önce Türkiye Boks şampiyonasını başarıyla yaptıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Elazığ özellikle pandemiden sonra bir Türkiye Şampiyonası yapmıştık ilimizde Türkiye Boks Şampiyonası. Elazığ bu tarz organizasyonları yapabilecek kapasitede hem şehir olarak hem kurumumuz olarak ve başta Elazığ Valiliğimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, il başkanımıza, paydaş olan ASKF’ye teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonu yaparız ama organizasyonu alırken de Kuraş Federasyonuyla as başkanımızla ve çok kıymetli yönetimiyle görüştük. Onların da desteğiyle, katkılarıyla bu organizasyonu Elazığ’a aldık. Ben öncelikle Bünyamin Bey’e, as başkanımıza çok teşekkür ediyorum böyle bir organizasyonu Elazığ’a verdiği için” dedi.