Kurban Eti Dağıtırken Katledilen Börü ve Arkadaşları Elazığ'da Anıldı

Diyarbakır'da terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının gerçekleştirdiği 6-7 Ekim olaylarında hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşları için Elazığ’da düzenlenen programa HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldı.

Kurban Eti Dağıtırken Katledilen Börü ve Arkadaşları Elazığ'da Anıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının gerçekleştirdiği 6-7 Ekim olaylarında hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşları için Elazığ'da düzenlenen anma programına katıldı.

HÜDA PAR İl Gençlik Kolları Başkanlığınca Elazığ Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, ezgiler seslendirildi, katledilen Börü ve arkadaşlarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

YAPICIOĞLU: O KATLİAMI İŞLEDİKLERİ GÜNE KENDİLERİ BİLE ŞU AN LANET EDİYORDUR, EMİN OLABİLİRSİNİZ

Anma programında konuşan Yapıcıoğlu, “Bütün kalbimle şuna inanıyorum ki onları katledenler, onları ortadan kaldırabileceklerini ve o iyilik kervanını durdurabileceklerini zannedenler o katliamı işledikleri güne kendileri bile şu an lanet ediyordur, emin olabilirsiniz. 'Biz ne ettik, nasıl böyle bir hata ettik, biz bu azizleri şehit ettik ve onların o temiz ve pak kanları bizim yakamıza yapıştı.' 7 yıldır bırakmıyor, 77 yıl geçse bırakmayacak ve dünya hayatından sonra da bırakmayacak, bundan hepiniz emin olabilirsiniz. Belki o nadide dallarımızı, gencecik fidanlarımızı kıranlar, onları vuranlar başka hesaplar içindeydiler ama o hesaplar ters döndü. O kurşunları bu gencecik bedenlere sıkmadılar, onları yüksekten aşağı atmadılar, onlar aslında kendilerini vurdular. Belki kendi geleceklerini vurdular, belki yıllarca oluşturmaya çalıştıkları o süslü maskelerini vurdular, yırttılar onları ve çirkin yüzleri ortaya çıktı. Herkes gördü, ne kadar çirkin ve vahşi olduklarını. Aslında bu millete ve bu milletin değerlerine ne kadar düşman olduklarını” ifadelerini kullandı.

YAPICIOĞLU: BUNLARI UNUTMAYACAĞIZ Kİ BENZER VAHŞETLER BİR DAHA YAŞANMASIN

Yapıcıoğlu, "Bu gençler Müslüman oldukları için hedefe konuldu. Sadece bunlar mı? Hayır. Yine Diyarbakır'da yanındaki eşinin çarşafından dolayı saldırıya uğrayıp can veren, şehit olan bir Mahmut Enes vardı. Bu kardeşlerimiz, şehit Yasin, Hasan, Hüseyin, Cumali, Riyad, Turan, bunlar 7 Ekim günü aynı gün akşam üzeri saldırıya uğradılar ve katledildiler. Yine aynı gün 7 Ekim günü sadece kıyafetinden, sakalından dolayı biri Suudi Arabistanlı, biri Suriyeli iki Arap Kızıltepe'de katledildi ve daha sonra aracın içinde yakıldı. Bitti mi? Yok. 9 Ekim günü Karlıova'da Cengiz kardeşimiz saldırıya uğradı. 20 Ekim günü yine Karlıova'da Fethi kardeşimiz saldırıya uğradı. Ondan önce 17 Ekim günü Van'da yaşlı Latif Şener amcamız vardı sadece sakalından, giyim kuşamından dolayı o da şahadet şerbetini içti. Yine Yüksekova'da saldırıya uğrayan ve şahadet şerbeti için bir Müslüman daha vardı, Hacı İrfan Atsız, unuttuk mu? Yok. Onlar öldürüldüler ama ölmediler. Biz onları unutmadık, bundan sonra da unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bunları unutmayacağız ki benzer vahşetler bir daha yaşanmasın” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2021, 22:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yasin börü canımız
Yasin börü canımız - 2 yıl Önce

Onu katleden katilin karısını yasin börünün şehit edildigi günün yıl dönümünde fox tv ekrana çikardı. Selahattin demirtaş hapiste çocuklarim banasız büyüyor dedi .fox izletip her defasında foxa mesaj atin tokileri gelsin ceksin diyenlerin vicdanı varsa fox izlemez .fox israil kanalı dır .selonun karisi o fox da duygu sömürüü yapip evlatlarini one sürdü ama bu ülke için can verrn fakirler için can veren Yasinin anneside evlatsiz her gece ağlıyor . Allah soracak bu ahı bu feryadı

SIRADAKİ HABER

banner137