Eller sıkıldı, Pazarlıklar başladı. Kimi memnun ayrıldı, kimileri ise kara kara düşündü. İşte hayvan pazarında kurbanlık fiyatları.

Pazarlıklar başladı. Eller sıkıldı. Kurban bayramına sayılı günler kaldı, hayvan pazarları doldu taştı. Vatandaşlar fiyat aldı, pazarlık için masaya oturuldu. Alan memnun. Satan ise, “Kâr etmiyoruz, ucuz veriyoruz” diye yakındı.

Kurbanlık Fiyatlarında Durum Ne?

Kurbanlık Fiyatları hakkında bilgi veren satıcı, kurban fiyatlarının geçen yıla oran ile daha uygun olduğunu ifade etti.

Küçükbaş hayvan fiyatlarının 650 ve bin lira arasında değiştiğini vurgulayan kurban satıcısı, büyükbaş hayvan fiyatlarının da 6 bin ve 15 bin arasında kurbanlık olduğunu aktardı.   

Bir diğer kurban satıcısı ise, fiyatların çok düşük olduğunu, mallarını satamadığını bu yüzden alıcıları beklediğini söyledi.

Kurbanlık satın alan alıcı da, fiyatların ucuz olduğunu, biraz hayvan sıkıntısı yaşanıldığını belirtti.

Kurbanlık satan satıcı ise hayvanlarını sattıklarını söyleyerek, kâr edemediklerinden dolayı da yakındı. Satıcı, hayvan masraflarının çok olduğunu, bundan dolayı kâr edemediklerini söyledi.

Pazarın Göz Bebeği, “Sarıkız” Alıcısını Bekliyor

Hayvan pazarının en büyük hayvanı olan Sarıkız tam 1 ton ağırlığında.

Sarıkız’ın sahibi, “Pazarımıza geldiğiniz için teşekkür ederiz. Sarıkız, kurbanlıktır. Bunun müşterisi bekliyoruz. Sarıkız için 16 bin TL istiyoruz. Şu anda hayvan pazarının en büyük hayvanıdır. Belki daha büyüğü gelir. Alıcıları bekliyoruz” dedi.

Kurban pazarında henüz karar veremeyenler de var. Kurban fiyatlarını yüksek bulanlarda.