Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, kooperatif hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

KURNAZ: ESNAFIN BANKALARI TERCİH ETMESİ YANLIŞ

Kredi çekmek isteyen esnaflara çok düşük bir faizle kredi imkanı sağladıklarını belirten Başkan Kurnaz, “Şartlar ne olursa olsun, kim olursa olsun kredi dosyasını hazırlayan, krediye vergi levhasını tuttuğunu oda kaydından sicil tasdiknamesine bütün verileri uygulayan teminatını, kefaletini veren her türlü esnafa biz şartsız krediyi veriyoruz. Kredimizin faiz oranı 0.66 yani %8. Gelen finansman esnafımıza yeterli olmuyor. Ki çoğu da bankaların faiz oranlarının yüksek oluşundan dolayı. Kooperatifimizde faiz oranı düşük olduğu için bütün talepler bize gelmektedir. Bizler bu esnafımızı sırayla bizim yaklaşık her ay 2-2buçuk milyona yakın geriye dönüşü olan bir kooperatifiz. Bu geriye dönüşümüzü tekrar kredi bazında geri ödüyoruz. Şunu açıkçası söyleyeyim; esnafın esnaf kefaleti durduğu yerde bankaları tercih etmesi yanlış. Bugün ki faiz oranları belli” ifadelerini kullandı.

KURNAZ: ESNAFIMIN KREDİ ALMASI İÇİN ONU YORMAMAYA ÇALIŞIYORUM

Esnafın her zaman yanında olmak ve ihtiyaçlarına can suyu olmak için gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Kurnaz, “Piyasadaki ekonomik şartlar göz önüne alındığı zaman esnafımıza nasıl destek olabiliriz? Mesela kimi esnafımız geliyor, gönderiyorum dosyayı teminatını vermiş her şeyi tamam ama zamanında kırmızı kalem yemiş ve takip oluşmuş. Esnafımıza yardımcı olmak için o takibi merkez bankası kayıtlarından silinmesi lazım. Bu denli konularda esnafımıza yardımcı oluyoruz. Bir defaya mahsus esnafımız bir damga yemiştir diye ömür boyu kredi alamayacak diye bir kredi yoktur. Bu gibi konularda destek oluyorum. Esnafımın kredi alması için onu yormamaya çalışıyorum. Ama netice itibariyle esnafın vergi kaydının olması şart, oda kaydının olması şart, sicil tasdiknamesinin olması şart. Bunlar gerekli. Çünkü kredi verdiğin şahsın esnaf olup olmadığını bu belgelerle ancak görebilirsin” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL