Elazığ’da kurulan Özel Eğitim Kursları ve Muhtelif Kurslar Geliştirme Derneği Başkanı Veli Aksu, Başkan Yardımcısı Emrah Pamukçu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ertuğrul Kilimci, Nedim Durgungül medya grubumuzu ziyaret etti.  

BAŞKAN AKSU: ELAZIĞ’DA GÜVENLİ ve KALİTELİ EĞİTİM AMACIYLA KURULAN BİR DERNEK

Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Aksu, kuruluş amaçlarını açıklayarak, Elazığ’da güvenli eğitim sağlamak istediklerini söyledi. “Elâzığ’da ilk olarak eğitimle alakalı bir dernek kuruyoruz. Adı Kursder, özel eğitim kursları ve muhtelif kurslar geliştirme derneğidir. Elazığ’da güvenli ve kaliteli eğitim amacıyla kurulan bir dernektir. Bu derneğimize üye olan kurslarımızda öğrencilerin, velilerin ve kurumlarımızın mağduriyet yaşamaması sağlanacaktır. Yani bu derneklerimiz Kursder’e kayıtlı olan kurslarımıza devam eden öğrencilerimizin kayıt anında taahhüt edilen ve kayıt silmede kayıt koşullarına uygun bir şekilde hiçbir zorluk çekmeden kurumlarımızın da veliler tarafından taahhüt edilenleri yerine getirmek koşuluyla bunları güvence altına alacak bir kurum” dedi.

AKSU: KURSDER 81 İLİMİZDE FAALİYETTE BULUNMAKTA

Başkan Aksu, illegal kurum temsilcilerinin dernekte yer alamayacaklarını kaydetti. “Üniversiteye veya okula takviye kursları sadece tabelasında özel öğretim kursu yazan kurumlara aittir. Bunun dışındaki kurslar kurumlar okula takviye sınava hazırlık dersleri veremez. Verenler kaçaktır. Bunun yanında kursumuzun bünyesinde Kpss, dil, sürücü ve bilgisayar kursları gibi milli eğitim bakanlığına bağlı eğitim öğretim verme hakkına sahip legal ve resmi olan kurslar bizim üyelerimizdir. Milli eğitim kurumuna bağlı olmayan hiçbir kurs bizim üyemiz olamaz. Kurumlarımıza üye olan kurallarımıza uymayan, koşullarımıza uymayan dernekten biz arz ediyoruz. Bu amaçla kurulmuş derneğimiz ancak bu dernekler Kursder adı altında 81 ilimizde faaliyette bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.