Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanında İl Çocuk Hakları Komitesi, çocuk işçiliği, çocuğa şiddet ve çocuk istismarına hayır sloganı ile farkındalık etkinliği düzenledi.

Etkinliğine koruma ve bakım altında bulunan çocuklar, şehit ve gazi yakınlarının çocukları, mülteci çocuklar, ve okul temsilcileri katıldı.

Bir araya gelen çocuklar rehabilitasyon merkezinde kalan engellilerin hazırladığı kuş evlerini, belediye görevlilerinin yardımı ile mesire alanındaki ağaçlara astı. 

"Amacımız, farkındalık oluşturmak"

Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanında bir farkındalık oluşturmak adına bura olduklarını belirten Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç,"Gerek Aile ve Sosyal Politikalar kurumu bünyesinde yatılı olarak kalan evlatlarımız, gerekse çocuk hakları komisyonu tarafından bur da bir etkinlik düzenlemekteyiz. Bur da ki birinci hedef Afrin’de bütün dünyaya karşı mücadele eden kahraman Mehmetçiğimize bu çocukların gönüllerindeki sıcaklığı ulaştırmak. İkinci hedefimiz. Çocuk işçiliği noktasında toplumun dikkatini çekmek, farkındalık oluşturmak. Üçüncü hedefimiz, çocuğa karşı şiddet. Dördüncüsü istismar en büyük hedefimizden biride toplumda farkındalık oluşturmak adına erken yaşta evliliklere dikkat çekmek adına gerek sivil toplumu, gerek resmi kurumların dikkatini çekmek" dedi. 

"Elazığ Okuyor kampanyasına destek olmak amacıyla da bu aktiviteyi yaptık"

Bakanlığın 2018 yılının çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi adına büyük bir mücadele başlattığını aktaran Kenç, "Aynı zamanda temel hedeflerimizden birisi de Cumhurbaşkanımız ve eşinin başlattığı Türkiye’de okuma yazma seferberliği noktasında toplumun dikkatini çekmek ve Elazığ Valimizin öncülüğünde de Elazığ Okuyor kampanyasına destek olmak amacıyla bugün özellikle bu genç evlatlarımıza baharın bu güzel gününde burda birlikte bir aktivite yaptık” ifadelerini kullandı. 

Çocuk Hakları İl Komitesi Başkanı Ahmet Oğuzhan Ayık ise “Birleşmiş milletler çocuk hakları sözleşmesini birinci maddesine göre 18 yaşının altındaki her birey çocuktur. Çeşitli ulusal ve uluslararası düzenlemelere baktığımızda da 18 yaşına kadar herkesin çocuk kabul edildiğini görürüz. Örneğin, Türk medeni kanununa göre 18 yaşından küçük bireyler reşit sayılmamıştır. Topluma göre çocuk ise henüz sosyal ve ekonomik bir sorumluluğu üzerine alacak düzeye gelmemiş birilerine bağlı olarak yaşayan bir bireydir” diye konuştu.