Ziyarette bir değerlendirme yapan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya Kutlu Doğum Haftasının 1989 yılından buyana kutlandığını belirterek, bu yılki temanın toplumsal güveni yeniden inşa etmek için “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlendiğini açıkladı.

Hafta nedeniyle bir açıklama yapan Vali Zorluoğlu ise şunları kaydetti, “Evvela Sayın Müftümüze ve Müftülük personellerine bu nazik ziyareti için teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi 1989 yılından bu yana 14 - 20 Nisan tarihleri Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmakta ve çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamber’imizin dünyaya teşrif ettikleri gün şüphesiz çok olağanüstü bir gündür. Bugün kendisine yakışır bir şekilde idrak edilmeli, anılmalı ve kutlanmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu haftayı her yıl bir özel temayla da taçlandırmaktadır. Bu yılki Kutlu Doğum Haftasının özel teması ise “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” başlıklıdır. Bu tema ülkemiz için de bütün insanlık için de çok anlamlı ve önemlidir. İnsanlığın çok büyük bir güven bunalımı yaşadığı, insanların yakın akrabalarına, komşularına dahi güvenmekte zorlandığı bir dönemde Kutlu Doğum Haftasının özel temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olması dolayısıyla insanların birbirlerine daha çok güvenmelerinin yollarını arayacaklarına ve bulacaklarına inanıyorum.

İlimizde de Kutlu Doğum Haftası her yıl olduğu gibi çeşitli etkinlikler ile kutlanacaktır. Yoğun ve güzel bir program hazırlandı, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Düzenlenen panel ve konferanslarla bir yandan Hz. Peygamber’in hayatı yeniden insanlara anlatılırken diğer yandan da güven toplumunun yeniden inşası için gerekli değerlendirmeler yapılacaktır. Haftanın hayırlı olmasını temenni ediyor ve vatandaşlarımızı da etkinliklere katılmaya davet ediyorum” dedi.

Ziyarette daha sonra İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından Vali Zorluoğlu’na Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hazırlanan kitap takdim edildi.