15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalara, AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediyesi Başkanvekili Yusuf Dumandağ, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Halk Eğitim Müdürü Kazım Atıcı, Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği Elazığ Belediyesi Mehter ekibinin muhteşem konseriyle başlayan kutlamalar, Kur’an- Kerim tilavetiyle devam etti.

Programda konuşan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya Kutlu Doğum Haftası’nın Türkiye’de ve İslam coğrafyasında büyük bir coşkuyla kutlandığını ifade ederek, bu kutlamaların Peygamber Efendimizi anmak ve özellikle anlamak açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

DUMANDAĞ: “GÜVEN ORTAMINI YENİDEN İNŞA ETMEMİZ GEREKİYOR”

Elazığ Belediyesi Başkanvekili Yusuf Dumandağ ise her yıl farklı temalarla kutlanan Kutlu Doğum Haftasının bu yıl ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ temasıyla kutlandığını anlatarak, “Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda bazı güçlerin, ülkemiz ve İslam coğrafyasında oynadıkları oyunların genel amacı İslam coğrafyasındaki güven duygusunu sarsmaktır. Bu nedenle toplumun her bir ferdi olarak dinimizin emir ve yasaklarına gereken özeni göstererek, Peygamber Efendimizin mesajlarını daha geniş kitlelere ulaştırarak, güven ortamını yeniden inşa etmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Konuşmaların ardında kutlamalara katılan protokol üyeleri tarafından EBEGEM bünyesinde geçtiğimiz ay tamamlanan Hüsn-i Hat kursuna katılan kursiyerlerin 102 adet eserinin yer aldığı Hüsn-i Hat sergisi ile 67 adet birbirinden özel fotoğrafın yer aldığı Kutlu Doğum Haftası sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışında konuşan AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, Kutlu Doğum Haftası’nın amacının Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anmak ve anlamak olduğunu dile getirerek, bu kutlu haftanın dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Açılışın ardından gezilen ve birbirinden özel eserlerin yer aldığı Hüsn-Hat ve Kutlu Doğum Haftası sergileri, vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Yüce tarafından verilen konserin ardından Elazığ Belediyesi Başkanvekili Yusuf Dumandağ ve İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından vatandaşlara etli pilav ikramında bulunuldu.