Kutlu Doğum Haftasının Tarihi Değişti

Kutlu Doğum haftası tarihle ilgili geçtiğimiz süreç içerisinde çeşitli tartışmalar yaşanmıştı. Alınan yeni kararla birlikte kutlu doğum haftası 29 Kasım’da kutlanacak.

Kutlu Doğum Haftasının Tarihi Değişti

Kutlu doğum haftası etkinliklerinin tarihi geçtiğimiz süreç içerisinde tartışmalara neden olmuş ve tarihin değiştirilmesi istenmişti.

Gerekçe olarak da kutlu doğum haftası etkinliklerinin başladığı tarih terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in doğum tarihiyle aynı döneme geliyor olması ve bu etkinliklerin arkasında Fettullah Gülen’in doğum gününün kutlandığı iddia edilmişti.

Konuyla ilgili Kutlu Doğum Haftası projesinin fikir babası Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay, Türkiye’de ilk kez Kanal Fırat Televizyonunda programı nasıl hazırladıklarını anlatmıştı.

Furkan Dilaver’in hazırlayıp Sunduğu “Son Baskı” programında ilk kez konuşan Süleyman Hayri Bolay, “Fethullah Gülen ile ilgisini kurmak bile çok yanlıştır. Bu günahtır, iftiradır biz bunu kimseden ilham alarak yapmadık. Aksine Fetullah Gülen bizden ilham alarak yaptı ve bunu da bize kendileri açıkladılar” demişti.

Prof. Dr. Bolay, Türkiye’yi sarsan olayla ilgili Kanal Fırat Televizyonunda işte bu şekilde konuşmuş ve Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin FETÖ ile bir ilişkisi olmadığını belirtmişti.

29 KASIM’DA KUTLANACAK

Süreç tam unutulurken yeni bir karar alındı ve tartışmalara neden olan Kutlu Doğum Haftası etkinlerinin tarihi değiştirildi.

Kutlu Doğum Haftası bu yıl 29 Kasım tarihinden itibaren olan haftada kutlanacak. Hafta, her yıl Mevlid Kandili'ne göre belirlenecek.

Kutlu Doğum Haftası, FETÖ lideri Gülen'in doğum tarihine denk geldiği için her yıl tartışmalara neden oluyordu. Yeni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş böylelikle tartışmalara noktayı koymuş oldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 14:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137