İl Müftülüğü Personel Şube Müdürü ve Kanal Fırat Program Yapımcısı Ali Gün, Allah Teâlâ'nın rızası için yeryüzünde ilk inşa edilen mescit; Beytullah'ın bulunduğu Mukaddes şehir Mekke’den kutsal topraklarda olan Elazığlı hacı adayları ile ilgili bilgileri aktardı.

“MEKKE-İ MÜKRİME’DEN HEPİNİZE SELAM GÖNDERİYORUZ ”

Gün, kutsal topraklarda hacı adaylarının hiçbir sıkıntısının olmadığını hac farizalarını yerine getirdiklerini ve ülkemiz, milletimiz ve şehitlerimiz ile gazilerimize dualar edildiğini söyleyerek, “Şuan da Mekke-i Mükerreme’deyiz. Aslında Harem-i Şeriften görüntü göndermek isterdik ama hem çok gürültü hem de aşırı izdiham çekemedik. Şuan da 95 hacımızla birlikteyiz. Şuana kadar olumsuz herhangi bir durum ile karşılaşmadık. Rabbimize şükürler olsun umrelerimizi, tavaflarımızı, saylarımızı yaptık. Günlük nafile tavaflara devam ediyoruz, Mekke-i Mükerreme’deyiz’den hepinize selam gönderiyoruz ve selamlarınızı ilettik. Dualarımız müşterek ülkemiz için, milletimiz için, memleketimiz için, şehitlerimiz için, gazilerimiz için duada bulunuyoruz ve Mekke-i Mükerreme’deyiz’den hepinize selam gönderiyoruz ”dedi.

“ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Gün, Diyanet İşleri Başkanlığının Mekke’de bulunan Hac Organizasyonu Merkezi’nde, orada görevli bulunan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ile de bir araya geldi ve son durumu aktararak, “Tabi elhamdülillah böyle kutsal topraklara yeniden bir gelme ve hacılarımıza iştirak faaliyetinde bulunmak üzere burada bulunmamız nedeniyle Allah’a hamd olsun. Böyle önemli bir görevi başkanlığımız bizim gibi arkadaşlarımıza tebliğ etmiş oldu. Elhamdülillah çok güzel çalışmalar yapıyoruz ”diye .

İl Müftüsü Sarıkaya ve Gün, sürekli Elazığlı hacılarla bir araya geliyor ve sohbetler gerçekleştiriyor.

VİDEO: