2018 yılı hac farizasını yerine getirmek için kayıt hakkı kazanarak kutsal topraklara doğru yola çıkan hacıların dönmelerine sayılı günler kaldı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Allah Teâlâ'nın rızası için yeryüzünde ilk inşa edilen mescid; Beytullah'ın bulunduğu Mukaddes şehir Mekke’den bilgiler aktararak “ Şükürler olsun hac gibi önemli bir ibadeti böyle çok sorun ce sıkıntı yaşamadan Allah’ın izni ile yaptık. Haccın bütün ilgili Maddelerini yerine getirmiş olduk. Allah kabul eylesin ”dedi.

“ÇOK CİDDİ SORUN SIKINTI YAŞAMADAN HACIMIZI YERİNE GETİRMİŞ OLDUK”

Hac görevini yerine getirmek için gittikleri Kutsal topraklarda hayatını kaybeden hacılara da rahmet dileyen Müftü Sarıkaya, Türkiye’de hacı profili yaş ortalaması çok yüksek ”diyerek, gençlere seslenerek “ Genel olarak hacı profili yaş ortalaması çok yüksek. Bu yaş ortalamasının çok yüksek olması ölümleri ve hastalıkları birlikte getiriyor. Yine de şunu söyleyeyim her şeyden önce çok yaşlı hacılarımızın ya vekil veya yerine bir yakınını göndermesi çok iyi olur. Hakikaten çok zorlanıyorlar. Ama buna rağmen içlerin de ki o iman aşkları ile maşallah çok ciddi sorun sıkıntı yaşamadan hacımızı yerine getirmiş olduk. Allah kabul etsin” ifadelerine yer verdi.

 “HACILARIMIZ SAĞ SALİM İNŞALLAH YUVALARINA DÖNERLER”

Müftü Sarıkaya’dan Elazığlılara birde selam var. Müftü Sarıkaya Elazığlılara selam göndererek “ Aziz şehrin aziz insanlarına selam gönderiyorum. Hacılarımız sağ salim inşallah yuvalarına dönerler. Çocuklarına yakınlarına kavuşurlar. Bu hayırlı ibadet kişiliklerimizde şahsımız da değişiklere neden olur. Temenni ve niyaz ediyorum. Anadolu’muzun İslamlaşmasının başlangıcı olan Malazgirt Zaferini ondan sonra 30 Ağustos, 15 Temmuz şehitlerimizi bu vesile ile anıyorum. Gazilerimize de sıhhat ve afiyetler diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarını da sabır diliyorum. Selam söylüyorum” diye kaydetti.