Programa Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Kütüphane İl Müdürü Ahmet Pirinçci, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

PİRİNÇCİ: KÜTÜPHANE HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK VE ANLATILACAKTIR

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinçci, hafta dolayısı ile Elazığ’da yapılacak etkinliklere değindi, “Her yıl mart ayının son pazartesi günü başlayan ve hafta boyunca çeşitli etkinliklerle sürdürülen kütüphane haftasının 57.si, 29 Mart - 4 Nisan 2021 tarihleri arasında kutlanacaktır. 57. Kütüphane haftasının ana teması pandemi sürecinde yayımcılık ve kütüphanecilik olarak işlenecektir. Biz ana temaya uygun olarak halkımızla, sivil toplum örgütleriyle iş birliğine gidilerek kütüphanemizde, köylerimizde, okullarımızda, meydanlarda çeşitli etkinliklerle kutlanacak ve anlatılacaktır. Pandemi sürecinde kütüphanelerimizde 7’den 77’ye her yaştan okuyucularımıza temizliğe sosyal mesafeye ve hijyene dikkat edilerek hizmet verilmektedir. Kütüphaneler basılı, yazılı, görsel, elektronik materyallerin korunup saklandığı okuyucuların hizmetine sunulduğu yerlerdir” ifadelerini kullandı.

DEMİRDAĞ: YAŞAMIN KAPILARINI AÇMAK KİTABA DOKUNMAKLA MÜMKÜNDÜR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ise, “önceliğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi kitapla buluşturmak” dedi, “Bu yıl 57. Kütüphaneler haftasını ülke olarak kutluyoruz. Bu yıl pandemi döneminde kütüphanecilik ve yayıncılığı ön plana çıkaran bir sloganla hareket edildi ve bu mimaride kutlanmaya çalışılıyor. Bizim önceliğimiz insanlarımızı kitaplarla buluşturabilmek. Kitap bizim yaşamamızın en kıymetli değeri. Bizler yaşamımıza öncü kılmak zorundayız. Çünkü yaşamın kapılarını açmak kitaba dokunmakla mümkündür. Özellikle son dönemlerde internet bağımlılığı bizim çocuklarımızı ciddi anlamda etkilemekte. Bundan da kurtulmanın tek yolu kitaba tekrar sarılmak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların programa katılan öğrencilere kitap hediye edildi.