Elazığ genelinde uygulanmaya başlayan “Elazığ Her Yerde Okuyor” projesi kapsamında; TOBB İlkokulu ve Şehit Hüseyin Göral İmam Hatip Ortaokulu’nda 15 Temmuz Şehitler kütüphanesi ve İngilizce sınıfı açıldı.

Açılışa, Elazığ Belediye Başkan Vekili Yusuf Dumandağ, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, Milli eğitim Şube Müdürü Zeki Ulufer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, Eğitim Bir Sen başkanı İbrahim Bahşi, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, “Elazığ Her Yerde Okuyor” projesinin üçüncü haftasında olduğunu belirterek, projenin okullarda destek gördüğünü söyledi. Gürtürk, il genelinde projenin kısa, orta ve uzun vadede devam edeceğini kaydetti.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞIZ”

“Projemiz okullarımızda çok güzel gidiyor. Özellikle öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımız çok güzel bir kütüphane hazırlamışlar. Yüreklerine, ellerine sağlık. “Yaratan rabbinin adıyla oku” biz de ilk emri “Oku” olan bir toplumun mensuplarıyız. Bugün burada bunun uygulamasını gördük. Proje, kısa vadede 2019, uzun vadede 2023 ve ilerisi de açık olarak devam ediyor.  Tüm ilimizde, ilçelerimizle, beldelerimizle birlikte bu okumalarımız devam ediyor. İnşallah Türkiye’ye örnek olacağız. Bu şekilde iddialıyız.”

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Eğitim Bir Sen Başkanı İbrahim Bahşi, öğrencilerin kitap okuma seviyelerinin artması için oluşturan projeyi desteklediklerini söyledi.

Bahşi, “Bu kampanyamızın sadece burada değil, “Elazığ Her Yerde Okuyor” sloganı ile yola çıkıldı. Bunu destekliyoruz. Bugün çok güzel kitapların barkot sistemiyle girişi yapılıyor. Öğrencilere veriliyor. İngilizce sınıfı öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde hazırlanmış bir sınıf. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“KİTABIMIZ YOK DEMELERİNE KAYITSIZ KALAMADIM”

Kütüphanenin iç dizaynını yapan okulun Türkçe Öğretmeni Seda Ateş, öğrencilere farklı alanlarda kitap okutmak istediklerini belirtti.

Ateş yaptığı açıklamada “Öğretmenlerin ders anlatmadan önceki görevi öğrencilerin eksiklerini tamamlamak. Ben hep bu felsefe ile öğretmenlik yaptım. Öğrencilerime kitap okuyun, kitabınız var mı dediğimde kitabımız yok demelerine kayıtsız kalamadım. Böyle bir kütüphane oluşturma fikri oluştu. Bunun için 2 aydır uğraşıyorum. Elazığ Her Yerde Okuyor projesinden dolayı da çalışmalarımızı kitap alma imkânları olsun diye biraz hızlandırdık. Öğrencilerimizin kitap ile dostluğuna bir katkımız olduysa ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

“AMACIM, İNGİLİZCE ÖĞRENMENİN DAHA KOLAY VE EĞLENCELİ HALİNİ GÖSTERMEK”

Okulda oluşturulan İngilizce sınıfı hakkında bilgi veren İngilizce Öğretmeni Simge Kuyucuk da, İngilizce öğrenmenin kolay halini göstermek istediklerini söyledi.

İngilizce Öğretmeni Kuyucuk yaptığı konuşmada, “Benim buradaki amacım toplumumuzdaki “İngilizce öğrenmek çok zor, yapamayız” yargısını çocuklardan silip, İngilizce öğrenmenin daha kolay ve daha eğlenceli halini göstermekti. Onun için renkli bir sınıf oluşturmak istedim. Yeter ki çocuklarımız istekle, heyecanla öğrenme ortamına gelsinler. Evlerinde gibi rahat hissedebilecekler bir İngilizce öğrenme ortamı olsun istedim. Burada velilerimizin, idarecilerimizin katkısı çok büyük” dedi.