Kütüphanede, Hafız Osman Öge Eserleri İcra Edildi

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Harputlu Hafız Osman Öge şarkılarını bu kez halk kütüphanesinde seslendirerek, kütüphaneden yararlanan vatandaşlara hafız Osman Öge’yi tanıttı.

Kütüphanede, Hafız Osman Öge Eserleri İcra Edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan bir proje ile Elazığ’ın sanatkarları, yazar ve şairleri vatandaşlara çeşitli programlarla tanıtılıyor.

Proje Kapsamında Harput musikisinin önemli isimlerinden Hafız Osman Öge’nin eserleri Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından halk kütüphanesinde seslendirildi.

DEMİRBAĞ: BU ŞAHSİYETİN BUGÜN GENÇLERLE BULUŞMASINI SAĞLAMAKTAYIZ

Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, “Bugünde kütüphanemizde Hafız Osman Öge, malumunuz Hatput’umuzun önemli değerlerinden birisi, önemli sanatkarlarından birisi. Harput’a, Harput musikisine sesiyle ve Harput makamlarına vermiş olduğu hizmetlerle yıllarca bir nesle musikinin aktarılması noktasında önemli görev almış bu şahsiyetin bugün gençlerle buluşmasını sağlamaktayız. Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korumuzun bir konseri var. Bu konserde inşallah biz gençlerle Hafız Osman Öge’nin eserleriyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Bunları yaparken özellikle musiki yoluyla gençlere aşinalığı sağlamak, gençlerimizin özellikle sanatkarlarımızı, şairlerimizi, yazarlarımızı tanımaları noktasında önemli bir adım atmış oluyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu tip programlarımız devam edecek. Kütüphanelerimizle beraber çeşitli ortamlarda Devlet Klasik Türk Müziği Koromuz inşallah farklı sanatçıları, farklı sanatkarları tanıtma yolunda devam edecektir” ifadelerini kullandı.

BÜRHAN: GENÇLERİMİZE TANITMAK AMACIYLA BU KONSERİ DÜZENLEDİK

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Koro Müdürü Olcay Bürhan’da, “Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak etkinliklerimize Bakanlığımız bünyesinde devam etmekteyiz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürlüğümüz iş birliğiyle her ilde temalı konserler düzenlenmesi planlanmıştır. Bu çerçevede; bizlerde Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak ilimizin bir değeri olan Harput Musikisinin kaynak kişisi olan Hafız Osman Öge’yi kütüphanelerdeki gençlerimize tanıtmak ve onun hakkında bilgi vermek ve de Harput Musikisini gençlerimize sevdirmek amacıyla bu konserimizi düzenlemiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137