Kuyumcuların En Büyük Sıkıntısı, Bankaların Altın Satışı Yapması

Dünyada yaşanan sıcak gelişmeler döviz fiyatlarını etkilerken, uzmanlar en güvenli yatırımın altın olduğunun altını çizdiler. Vatandaşların yatırım için altına yönelmesini isteyen kuyumcuların en büyük şikayeti ise bankaların altın satışı.

Kuyumcuların En Büyük Sıkıntısı, Bankaların Altın Satışı Yapması

En güvenli liman altın.

Kuyumcular bu sözün altını çizerken, ekonomik krize de dikkat çektiler.

Dünyada yaşanan sıcak gelişmelerden etkilenen dövize karşı vatandaşı yatırım için altına davet eden kuyumcuların en büyük şikayeti ise, altın satışı ve alımı yapan bankalar.

ÇAKMAKÇI: EN BÜYÜK SIKINTILARIMIZDAN BİR TANESİ BANKALARIN ALTIN SATIŞI

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, “En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi bankaların altın satışı. Biz yıllardır bunu televizyon programlarında, yazılı basında bunu dile getiriyoruz. Ama şu ana kadar maalesef bu konu ile alakalı bize hiçbir şekilde dönüş olmadı. Bankalar sanki kuyumcu dükkanıymış gibi işlemlerine devam ediyorlar. Ama inanın ki benim özellikle vatandaşlara tavsiyem şu yönde, bankadan altın alacak kişiler öncelikle bir kuyumcu esnafından fiyatları sorsunlar. Alış satış arasındaki bu farkı görsünler, ondan sonra yine bankadan alışveriş yapacaklarsa yine bankalara gitsinler” dedi.

ÇAKMAKÇI: KUYUMCUNUN KARI DAHA AZDIR

Başkan Çakmakçı, “Altın fiyatı bankada pahalıdır, kuyumcuda ucuzdur diye herhangi bir kelime kullanmamız tamamen yanlış. Kuyumcunun karı daha azdır. Banka biraz daha karını yüksek tuttuğu için aradaki fark korkunç rakamlar. 1 kilo altında alış satıştaki fark bankalarda 2 bin 3 bin lira gibi rakamlara tekamül ediyor” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İsimsiz
İsimsiz - 4 yıl Önce

Bankada altın alış satış arasında kuruş oynuyor sizde lira oynuyor. Makas sizde daha fazla. Siz banka alış satış bilgilerine akşam mesai dışı saatte bakmışsınız herhalde. Mesai içi saatlerde alış satış arasında kuruş fark ediyor. Banka daha hesaplı oluyor. Anında bir tuşla altın alınıp satılıyor. Vatandaş için çok iyi bir sistem. Birazda cebinizi değilde vatandaşı düşünün.

yaw he he
yaw he he @İsimsiz - 4 yıl Önce

Fihkret Başkanın dediği gibibankların kar marjını yüksek tuttuğu için kuyumculardan alışveriş yapmak daha mantıklı

kuyumcu kardaşş
kuyumcu kardaşş - 4 yıl Önce

la oğlum anca sac tarıyasız

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Aliş satış arasında kârınız fazla aynı zamanda yükselince alım yapmıyorsunuz

vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

hem makas arası dar hem de altın yükseldiğinde banka alış yapıyor, kuyumcular gibi geri çevirmiyor. yüksektten kuyumcu diyo ki düşecek ben neden pahalı alıp satayım "nakit yok" diye geri çeviriyor. herkese bankayı tavsiye ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner137