Kuzova Sulama projesinde deneme suyu toprakla buluştu. İlk deneme suyunun verilmesi, bölge halkına umut oldu.

Yıllardır toprak suya hasret…

“Bugünün Kuzova için bir milat”

Kuzuova Dernek Başkanı Soner Özkan, bugünün Kuzova için milat bir gün olduğunu söyleyerek, “Bildiğiniz gibi Kuzova sulama projemiz 32 yıldır bir yılan hikâyesine döndü. Fakat bölgemize bugün deneme suyu verilmesi için start verildi. Kanallarımızdan sular gelmeye başladı” dedi.

Kanallara su verildikten sonra çatlakların ortaya çıktığını ifade eden Özkan, “Bu kanallara su verildikten sonra DSİ Bölge Müdürlüğümüzle görüştüğümüz zaman yerin dibi bilinmediği için patlaklar ve çatlaklar ortaya çıkacak. Bu patlaklar ve çatlakların tamiratından sonra ilk etapta 22 bin hektar araziye deneme suyu verilecek. Daha sonra Temmuz ayı içerisinde burası sulamaya açılacak. 2018 yılında ise geriye kalan 20 bin hektarlık alana su verilerek sulamaya açılacaktır ”diye konuştu.

“Ülke ekonomisine büyük bir kazanç sağlayacak”

Kuzova bölgesinin verimli topraklara sahip olduğunu vurgulayan Kuzuova Dernek Başkanı Özkan, “Bu topraklar bu suyla buluştuğu zaman ülke ekonomisine büyük bir kazanç sağlayacaktır. Tarım il müdürüyle konuştuğumuz zaman Tarım İl Müdürlüğü susuz tarımdan sulu tarıma geçileceğini, bununla ilgili köylüleri bilgilendireceğini söyledi. Bu çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Özkan projeyle başından beri ilgilenen Milletvekili Metin Bulut’a şükranlarını sundu.

Projenin güneş enerjisi ile desteklenmesini bekliyoruz

Kuzuova Dernek Başkanı Soner Özkan bir talebini daha belirterek, “Yükseklik kotundan dolayı bir elektrik yükü buradan çıkıyor. Çiftçilerimiz bu olaydan baya mustarip. Buradan siyasilerimize sesleniyorum. Bu projenin güneş enerjisi ile desteklenmesini bekliyoruz. Çiftçilerimiz güneş enerjisi ile suladığı zaman çiftçinin üzerinden bu yük kalkacaktır, elektrik faturası azalacaktır. Sulama birliği başkanımızla görüştüğümüz zaman burayı bu şekilde sulayamayacaklarını söylediler. DSİ Bölge Müdürünün bir çalışma başlatılmasını, burayı bir güneş enerjisi ile desteklemesini talep ediyorum” dedi.

Başkan Özkan, “DSİ Müdürümüze, siyasilerimize, milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Kuzova için bu bir milat. Bu su etap etap verilecek. Bu proje eski bir proje bölgedeki arızalar bittikten sonra sulamalar başlayacaktır” diye kaydetti.