Program Vali Murat Zorluoğlu, dernek yöneticileri, bölge muhtarları ve Kuzova vatandaşları katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan program da kürsüye çıkan ilk isim Kuzova Derneği ikinci başkanı Erol Aslan oldu. Aslan Kuzova ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu, bölgenin sorun ve sıkıntılarını anlattı.

Sonrasında kürsüye gelen Kuzova Dernek Başkanı Soner Özkan, derneğin yaptığı faaliyetlerden bahsetti ve Vali Zorluoğlu’ndan isteklerde bulundu. Özkan bölgede bir şenlik yapılması ve bölgesel bir futbol takımı kurulması için valilikten destek beklediklerini dile getirdi.

Bölgedeki köy muhtarları adına kürsüye gelen Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı Selçuk Özel, sulama projesinin tamamlanmasıyla bölgenin tarım konusunda çok gelişeceğine vurgu yaptı.

Kuzova Derneği onursal üyesi Ekrem Özer, Kuzova bölgesini daha güzel bir yer haline getirmek için var gücüyle çalıştıklarını ve çalışacaklarını söyledi.

Bugünün Elazığ için güzel ve müjdeli haberlerin olduğu bir gün olduğunu dile getiren Vali Murat Zorluoğlu, “Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan gelen bir resmi yazıyla uzun zamandır Elazığ halkının gündeminde olan ve çözülmesi heyecanla beklenen yeni Elazığ stadyumu projesinin yatırım programına girdiği valiliğimize resmi olarak iletilmiştir. Bu çerçevede tribünlerin sırayla yıkılarak daha yeni ve modern bir stadyum yapılması projesi hayata geçmiş oluyor. İnşallah Elazığ’ımız yakın bir zamanda yeni stadyumuna kavuşmuş olacaktır” müjdelerini verdi ve Uluova sulama projesinin önemli bir proje olduğuna değinerek “ Bu projeyle biz 23000 hektardan fazla bir alanın suyla buluşturulmasını amaçlıyoruz. Şuana kadar geldiğimiz noktada Uluova sulama projesi 2017 programına alındı. Bu projede ilimize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.

“Çok Daha Kısa Bir Sürede Çok Daha Fazla Toprak Suyla Buluşacak”

Kuzova bölgesinin ilimizin meyve ve sebze deposu olduğunu söyleyen Zorluoğlu, “Biz Kuzova bölgemizi önemsiyoruz ve bu bölge ile ilgili olan projelerinde kısa süre içerisinde tamamlanması için yoğun bir gayret gösteriyoruz. DSİ bölge müdürlüğümüzden sulama projesiyle ilgili bilgileri aldım. Bizim hedefimiz mayıs ayı içerisinde 2000 hektara yakın bir bölümü işletmeye almak ve geriye kalan bölümü de önümüzdeki yıl işletmeye alarak toplam 4500 hektarlık bir alanı 2017 ve 2018 yıllarında suyla buluşturmak ve kavuşturmak. Bu proje ile bölgedeki hem üretim artacak hem de ürün çeşitliliği artacaktır. Elazığ’ın çok verimli toprakları var kısıtlı bir bölümü sulayabiliyorduk. Ancak şimdi DSİ bölge müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar neticesinde önümüzdeki süreçte çok daha kısa bir sürede çok daha fazla toprak suyla buluşacak. İnşallah tarımsal üretimimiz daha çok artacak ve buda beraberinde daha çok istihdam olanağı sunacak. İnşallah Elazığ önümüzdeki dönemde çok daha refahlı ve yaşanabilir bir hale gelecektir. Bunu sizlerle birlikte başaracağımıza inanıyorum” diyerek Kuzova derneği başkanın şenlik isteğini ve Kuzova spor kulübü isteğini kırmayacaklarını ve ellerinden gelen bütün desteği vereceklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Program plaket takdimleriyle sona erdi.