Halk Eğitim Merkezi tarafından Sare Ana ve Şah Cihan Sultan yurtlarında açılan kurslarda öğrencilerin ortaya çıkardığı birbirinden güzel eserler vatandaşın beğenisine sunuldu.

Gerçekleştirilen serginin açılışına Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, Elâzığ Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Suphi Döner ve Milli Eğitim Bakanlığı ‘Hayat Boyu Öğrenme’ Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığından Ertuğrul Ünlü katıldı.

Halk Eğitim merkezi Müdürü Kazım Atıcı yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Sare Ana ve Şah Cihan Sultan yurtlarında açmış oldukları kursların yılsonu sergisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Atıcı, ‘Hayat Boyu Öğrenme’ denilen bir ömür boyu süren eğitimin ürünlerinin sergilendiğini ifade etti.

HÜNERLİ ELLER SANATA DÖNÜŞÜYOR

Hünerli ellerde sanata dönüşen birbirinde değerli ürünleri ortaya çıkarmanın mutluluğunu kendilerine yaşatan kurs hocalarına, kursiyerlere teşekkür eden Atıcı, “Yine bu imkânı bize sağlayan KYK İl Müdürlüğüne teşekkürlerini sundu.

“BEŞİKTEN MEZARA HERKESE EĞİTİM VEREN BİR KURULUŞ”

Halk eğitimin, beşikten mezara kadar herkese eğitim verilen ve eğitim sürecinin sürekli devam ettiği bir kuruluş olduğunu belirten Atıcı, “Bizler halk eğitim merkezleri olarak bütün vatandaşlarımıza ihtiyaç duyduğu her alanda kurs açmayı kendisine hedef edinmiş, bu yönde misyonu olan ve çalışmaları bu şekilde olan kurumlarız. Özellikle Mayıs ayı olunca bizlerdeki kurs faaliyetleri çok yoğun oluyor. Bütün kurslarımızı halkımıza tanıtmak için her gün sergiler düzenliyoruz. Bugün burada da bu sergiyi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ‘Hayat Boyu Öğrenme’ Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığından teşrif eden Ertuğrul Ünlü ise yaptığı konuşmada, ilk olarak Halk Eğitim Müdürüne Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürüne, İl Milli Eğitim Müdürüne, yurt Müdür ve Müdürelerine emeklerinden dolayı şükranlarını sunduğunu ifade etti.

“İNFORMAL EĞİTİM DE, FORMAL EĞİTİM KADAR SON DERECE ÖNEMLİ”

Ünlü, MEB Genel Müdürü Ali Rıza Altunel’in ve Daire Başkanının selamlarını ileterek, “Hayatın formal eğitimden ibaret olmadığını, İnformal eğitimin de formal eğitim yanında son derece önemli olduğunun bir nişanesi olarak bugün buradayız. Emeklerinden dolayı öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Elâzığ Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Suphi Döner de, Elâzığ merkezde 7 tane yurdun olduğunu ve bu yurtlarda 8 bin 324 öğrencinin barındığını söyledi.

Döner, Halk Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda sene içerisinde gençlerin daha güzel alanlarda faaliyet göstermeleri için, dinlenmeleri ve çeşitli beceriler kazanmaları için kurslar tertiplediklerini dile getirdi.

“GENÇLERİMİZ ELDE ETTİKLERİ HÜNERLERİNİ, HAYATLARININ HER AŞAMASINDA UYGULAMA ŞANSI BULACAK”

Döner, kursların açılmasına emek veren Halk Eğitim Müdürlüğü şahsında Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ederek, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze de şükranlarımı sunuyorum. Bu süre içerisinde gençlerimizi çalıştıran hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Bu kurslara devam edip çeşitli beceriler kazanan gençlerimizi de tebrik ediyorum. Bu gençlerimiz bugün elde ettikleri hünerlerini inşallah hayatın her aşamasında farklı alanlarda uygulama şansı bulacaklardır. El sanatları başta olmak üzere dikiş-nakış, resim, boyama, ahşap boyama birçok alanda gençlerimiz yıl içerisinde ortaya çıkardığı birbirinden güzel eserlerini sergilemiş bulunuyoruz. İnşallah gençlerimiz buradan güzel bir gelecek için çok güzel şeyler öğrenmişlerdir. Kendilerine mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.