Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu ortaklığında Sare Ana Kız Yurdu’nda düzenlenen kurslarda öğrencilerin yaptığı el sanatları görücüye çıktı.

Yılsonu sergisinde rölyef, filografi, tel kırma, dikiş ve nakış başta olmak üzere geleneksel sanatlardan ürünler bulunuyor.

ATICI: AMACIMIZ GENÇLERİMİZİN ZAMANLARINI DEĞERLİ GEÇİRMELERİNE İMKAN SAĞLAMAK

Elazığ Halk Eğitim Müdürü Kazım Atıcı, “Kredi Yurtlar Kurumumuza bağlı yurtlarda şu an 26 öğretmenimiz çalışılıyor. Bu yurtlarımızda başta yabancı dil, el sanatları, müzik, giyim, bağımlılıkla mücadele eğitimleri olmak üzere birçok alanda eğitim veriyoruz. Bizim buradaki amacımız Halk Eğitim Müdürlüğü olarak yurtlarımızda kalan aynı zamanda ilimizde misafir olan öğrencilerimizin, gençlerimizin zamanlarını değerli geçirmelerine imkan sağlamak. Onlara bir meslek edindirmek ve iyi bir el sanatları becerisi kazandırmak amacıyla bu kursları düzenliyoruz” diye konuştu.

DÖNER: BİRAZ DAHA CANI GÖNÜLDEN ÇALIŞTIKLARINI GÖRÜYORUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, yurtlarda düzenledikleri etkinliklerle öğrencilerin dersler dışında el sanatları öğrenmelerini hedeflediklerini kaydederek, “Gençlerimiz yurtlarımızda barınırken sadece barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamıyoruz. Aynı zamanda onların diğer farklı zamanlarını daha konforlu geçirmeleri için çeşitli eğitim aktiviteleri, el becerileri kazandırmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz bu tür çalışmalara, özellikle kız çocuklarımız canı gönülden katılıyorlar. Sürekli kendileri yapacağı çalışmaları yapmak üzere sürekli hocalarının peşinde dolaşıyorlar. Bunu görmekte bizi fevkalade mutlu ediyor. Burada genellikle rölyef, filografi, tel kırma, dikiş ve nakış gibi hem geleneksel hem de unutulmaya yüz tutmuş bir çok el işçiliğini gençlerimiz tekrar yurtlarımızda kazanıyorlar. Gençlerimiz yıl içerisinde yaptığımız gözlemlerde genellikle birçoğu buralardan ailelerine hediye dikerek, tablolar yapmak için özellikle biraz daha canı gönülden çalıştıklarını görüyoruz” dedi.

CAV: KENDİMİ GELİŞTİRMİŞ OLUYORUM

Sare Ana Kız Yurdu öğrencilerinden Şehriban Cav, açılan kurslarla hem Elazığ’ın kültürünü tanıdıklarını hem de el becerilerinin arttığını söyleyerek, “Burada ebru kurslarına ve Kur’an-ı Kerim kurslarına katılıyorum. Yurdun yapmış olduğu çeşitli kurslarımız var. İşitme engelliler kursu olmak üzere birçok kurs barınmakta. Ebru kursuna gidiyorum ben. Ebruyu nasıl yapıyoruz? İlk aşama olarak biz battal ebru çalışıyoruz. Daha sonra üstüne çiçek fonları, yaptığımız battal ebrunun üzerine resimler yapıyoruz. Hem burada okula gidiyorum hem de bazı etkinliklere katılmaya çalışıyorum. Hem yararlı oluyor bizim için hem de kültürleri tanıtmış oluyoruz. Kendimi geliştirmiş oluyorum. Faydalı oluyor bizim için” ifadelerinde bulundu.