Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korusu, 10 Ocak Cuma günü saat:20. 00 ‘da Nurettin Ardıçoğlu Kültür merkezinde Klasik Türk Müziği üstatlarından Lemi Atlı Anısına konser düzenleyecek.

BÜRHAN: 20. YÜZYIL KLASİK TÜRK MÜZİĞİ BESTEKÂRLARINDAN BİRİDİR

Koro Müdürü Olcay Bürhan, “Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü periyodik konserleri ve programlarına devam ediyor. Koro Müdürü Olcay BÜRHAN yaptığı açıklamada, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak geçmişten günümüze gelen bestekârları anmak ve eserlerini tanıtmak amacı ile düzenlenecek konserde Klasik Türk Müziğinin büyük üstatlarından Lemi ATLI hocamızın bestelerinden oluşan bir repertuarla izleyicilerimizin karşısına çıkacağız; Koro Şefimiz Kenan ÇİMTAY yönetiminde Koromuz sanatçılarının solo ve koro olarak seslendirecekleri bir birinden güzel eserleri izleyicilerimizin beğenisine sunacağız. Klasik Türk Müziğimizin büyük bestekârlarından Lemi ATLI 1869 yılında Üsküdar/İstanbul’da dünyaya geldi 20. yüzyıl klasik Türk müziği bestekârlarından biridir. Fatih Askeri Ortaokulu’nda okuduğu yıllarda küçük yaşta sesinin güzelliğiyle dikkat çeken Lemi, 14 yaşında Hacı Arif Bey’le tanıştı ve ondan ders almaya başladı. Çok iyi nota bilmemesine karşın çok başarılı şarkılar besteledi. Besteleri genellikle hüzünlü şarkılardan oluşur. Genç yaşta besteci olarak üne kavuştu. 500 kadar şarkı bestelediği söylense de şarkılarının büyük bir kısmı notaya alınmadığı için unutulmuştur. Bestelediği 500 kadar şarkıdan, günümüze 168’i kalmıştır. 30 kadar şarkısı bugün çalınıp söylenmektedir. 25 Kasım 1945 yılında İstanbul’da kayıp etiğimiz usta sanatçımızı Elazığ Devlet Korosu olarak rahmetle ve minnetle anıyoruz”dedi.

BÜRHAN: BİLETİNİ AL İNTERNET SİTESİNDEN KONSER BİLETLERİNE VE TARİHLERİNE ULAŞILABİLİR

Bürhan, “Koromuzun düzenleyeceği konserleri izleyenlerimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu Sanat Cepte uygulamasından takip edebilirler ayrıca biletini al internet sitesinden Konser biletlerine ve tarihlerine ulaşılabilir. Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 10.01.2020 Cuma günü Saat: 20:00’de Koro Şefimiz Kenan ÇİMTAY yönetiminde izleyicilerimize sunacağımız Lemi ATLI besteleri isimli Solo ve Koro eserlerden oluşan repertuarla izleyicilerin karşısına çıkacağımız konserimize tüm halkımızı davet ediyor iyi seyirler diliyoruz, ayrıca bizi yalnız bırakmayacak olan izleyicilerimize çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” diye kaydetti.