Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim öğretime destek olmak ve liderlik, yöneticilik ve iletişim anlamında alanında uzman kişileri öğretmen ve okul yöneticileriyle buluşturduğu söyleşi günleri devam ediyor.

Kişisel Gelişim Uzmanı Atakan Yıldız, Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen söyleşi günlerinde Mehmet  Koloğlu Anadolu Lisesi öğretmenleri ile  bir araya geldi.

2018’İN DÜNYASI ARTIK YÖNETİCİ İSTEMİYOR. LİDER YÖNETİCİ İSTİYOR.

Atakan Yıldız, “Güldürmediğiniz, eğlendirmediğiniz, esprilerinizle bilgiyi karıştırmadığınız yerde eğitimci değilsiniz. Korkuttuğunuz, korku saldığınız, kuralları katı bir şekilde uyguladığınız bir yerde de yönetici değilsiniz. Neden biliyor musunuz? 2018’in dünyası artık yönetici istemiyor. Lider yönetici istiyor. Lider yönetici ne demek? Lider yönetici serçe kuşu öldüğü için 9 yaşındaki çocuğun cenazesine giden bir Peygamberin tavrıdır. Ve çocukla konuşurken baş seviyesine inerek onu muhatap alan bir eğitimci tavrıdır. Yukarıdan bakan ve korku sinyalleriyle sistemi işletmeye çalışan bir algı artık yok. Adam bir Apple yaptı dünyayı sardı. Konuşuyorsun sanki mahalle arkadaşın gibi. Ne zaman şu eğitimci kimliğinden klasikleri kaldıracağız? Ne zaman gereksiz sınırları ne zaman kaldıracağız? Ön yargılar yöneticinin öğretmeni sıradan bir insan gibi gördüğü bakış açısını ne zaman kaldıracağız?” dedi.