ETSO ve Fırat Üniversitesi arasında Sanayi Odaklı Lisansüstü Tezlere İlişkin İşbirliği protokolü imzalandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, BaşkanVekili Mustafa Tetik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Kovancılar MYO Müdürü Doç. Dr. Fatih Özek ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi  Zülfü Altıntaş ile Meclis üyesi Mustafa Candan  katıldı.

ÖZER: SANAYİDE DEĞERLENDİRİLMESİ AMACIYLA HAZIRLANMIŞ BİR YOL HARİTASIDIR

Protokol imza töreni öncesi bir açıklama yapan Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bugün itibariyle Üniversite ile sanayi arasındaki kurumsal bir işbirliğinin oluşturulması temelinde bir protokol imzalayacaklarını belirterek, “Bu protokol temelde Üniversite ile sanayi arasında lisansüstü tezlerin sanayi odaklı olarak yapılmasını sağlamak amacıyla ve bu tip tezlerin yürütülmesi,  bunların sonuçlarının sanayide değerlendirilmesi amacıyla hazırlanmış bir yol haritasıdır” dedi.

ARSLAN: ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ise, Elazığ’ın ticaretini ve ekonomisini kalkındırma adına ciddi çalışmaları olduğunu ifade ederek, “ Bu çalışmalarımızı Üniversitemizin değerli akademisyenleri ile birlikte yürütüyoruz. Üniversitede bir tez yapılacaksa Elazığ’ın ihtiyaçları ve potansiyeli doğrultusunda hazırlansın. Bunu Sayın Rektörümüzle de daha önce konuştuk. Bunların olması şehrimize katma değer sağlayacaktır, bu protokolün şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DEMİRDAĞ: ASİLHAN BEY ÖNEMLİ PAYDAŞLARIMIZDAN BİRİ

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da, Fırat Üniversitesi olarak Elazığ’ın gelişmesi noktasında paydaşlarıyla birlikte hareket ettiklerini belirterek, “ Ticaret Odamız ve değerli başkanı Asilhan bey önemli paydaşlarımızdan biri. Daha önceki yıllarda da Ticaret Odamızla işbirliği noktasında birçok protokol imzaladık. Bugün de sanayi odaklı lisansüstü tezlerle ilgili işbirliği protokolü imzalayacağız. Amaç sanayi odaklı tezlerin sayısını artırmak. Bir sonraki adım ise sanayi odaklı tezlerden inşallah ürünlerin, patentlerin ve markaların çıkmasını sağlamak. Bu protokolün Üniversite sanayi işbirliğine, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan protokolü imzaladılar.