Lokantalar ilaçlandı, işletme sahipleri, hijyenik ortamda virüse karşı hemşerimiz Uzman Dr. Canan Karatay’ın çağrısına kulak verin paçadan vazgeçmeyin çağrısı yaptı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odasına kayıtlı işletmelerde dezenfekte ve ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

TARHAN: YILIN BİRÇOK DÖNEMİNDE RUTİN OLARAK HİJYEN TEMİZLİĞİMİZİ YAPIYORUZ

Dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını takip eden Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan, “Bütün lokantalarımızdan, tatlıcılarımızda, pastanelerimizde virüsle mücadele noktasında dezenfekte çalışmaları başlattık. Bütün işletmelerimizde virüs kapsamında dezenfekte çalışmaları yapıyoruz. Bütün lokantalarımız ilaçlanıyor. Bizler için her zaman vatandaşımızın halkımızın sağlığı ticari kazancımızdan üstündür. Bu destur ile her zaman hareket ettik ve etmeye devam ediyoruz. Tabi bizler gıda sektörü olarak yılın birçok döneminde rutin olarak hijyen temizliğimizi yapıyoruz. Bu noktada da zaten belediyemi olsun, il gıda tarım ekiplerimiz olsun, il sağlık müdürlüğümüz olsun sürekli rutin denetlemelerini yapmaktadır” dedi.

TARHAN: DEVLETİMİZ TEDBİR AMAÇLI KAPATMA KARARI ALDI

Başkan Tarhan; Birlik ve beraberlik içinde bu günleri en kısa sürede atlatacaklarına inandıklarını söyleyerek, “Devletimiz bazı meslek guruplarında tedbir amaçlı kapatma kararı aldı. Bu noktada ben halkımıza şunu söylemek istiyorum. Bu şehrimizde veya ülkemizde ciddi manada bir sıkıntı olduğu anlamına gelmemektedir. Sadece tedbir amaçlı kapatılan kafeteryalar, kahvehaneler, çay ocakları bunlar keyfi zaman geçirilen alanlar olduğu için devlet tarafından böyle bir karar alındı. Lokantalarımız hizmet sektörüdür. Vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyorlar. Bu noktada da ilimiz bölge iller arasında hijyen olarak en ön sıralardadır diyebiliriz” diye kaydetti.

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası koordinesinde gerçekleştirilen dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarıyla odaya kayıtlı işletmelerde devam edecek.