Uzun bir süredir şehir dışında olan Emekli Albay Harput Kültüründe Kaynak kişi olarak adlandırılan Lokman Tasalı, Manas Kültür evinde ağırlandı

BULUT: BİR MUTLULUK VESİLESİ OLDU

Şair Yazar Şener Bulut, “2 yıla yakın bir zamandan belli Elazığ’dan uzaktı, Harput’tan uzaktı. Lokman Tasalı Elazığ için çok kıymetli bir değer. Onun Manas’a teşrif etmesi tabi ki kültür ve sanat camiamızda da büyük bir sevinçle karşılandı. Bir mutluluk vesilesi oldu” ifadelerini kullandı.

TASALI: HARPUT’TA YAŞADIK

Harput Kültüründe kaynak kişi olarak anılan Emekli Albay Lokman Tasalı da, “’Harput bir türbe bende son türbedarıyım. Başıma kar yağsa da içimdedir baharı’ demiş şair. Harput; bizim için çok büyük değer. Harput’ta büyüdük, Harput’ta yaşadık. Oradan feyz aldık. Elhamdülillah memleketimize geldik. Çok şükür iyi buldum. İyi gördük. Ve buradayız artık bundan sonra. Göllübağ’dayız, bahçem Göllübağ” şeklinde konuştu.

TASALI: KUDRETLİ ŞAİRLER VAR

Avukat Mehmet Süt, “Bir ulu çınarın gölgesinde bulunmak, yani efsane isimlerimiz var. Harput adına; Ahmet Kabaklı, Niyazi Yıldırım, Genç Osmanoğlu, kudretli şairler var” dedi.

TASALI: ELAZIĞ HARPUT KÜLTÜRÜ BİR HAZİNE

Lokman Tasalı’nın oğlu Kemal Tasalı, “Dar bir ocakta bir avuç insan Elazığ’ın kültürü ve musikisine büyük hizmet veriyor, kaybolmaması için büyük çaba harcıyor. Bu taktire şayan bir hareket. Çünkü Elazığ Harput kültürü bir hazine. Burada işleniyor, bunlar kolay şeyler değil. Bu bakımdan şahsınızda Manas camiasına teşekkür ediyoruz” diye ifade etti.