Anne ve oğul çaydaçıra eşliğinde çıktılar sahneye…

10 yıllık lösemi mücadelesini yenen Umutcan Deniz sünnet olarak erkekliğe ilk adım attı.

KAVAK: BİZ BUNUN ÜZERİNE TEKRAR KALKTIK

LÖSEV İl Temsilci ve Umutcan’ın annesi Ayşe Kavak, 10 yıllık hastalık mücadelesini anlatarak, “Çok heyecanlı ve mutluyum. Biz 2009’da Lösemi ile tanıştık. Yoğun bir tedavi sonucu geçirdi. Uzun ve üzücü bir süreç. Bu tedavi sürecinde anne olarak çok farklı baktım. Çünkü ben hem anneyim hem babayım. Bu süreçte hep evladımın yanında olmaya çalıştım. Ve şuna inandım; biz bu süreci atlatacağız, günü gelecek bunu bitireceğiz dedik. Ne yazık ki tam bitti derken 2014’te hastalığı nüksetti ne yazık ki. Yıkılmadık mı? Yıkıldık ama biz bunun üzerine tekrar kalktık ve atlatacağız dedik. Daha güçlendik. Allah’ın izniyle bitirdik. Şu an sünnet olduktan sonra erkekliğe ilk adımı attı. Biz bunu tüm sevenlerimizle, yanımızdaki gerçek dostlarımızla kutlamak istedik. Diğer hastalarımıza moral ve umut olmalarını istediğimiz için buradayız. Ben önce kendi aileme sonra ikinci ailem dediğim LÖSEV ailesine teşekkür ederim. Çünkü bu zorlu süreçte hep yanımızda oldular”dedi.

DENİZ: İKİNCİ KEZ YENMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Erkekliğe ilk adım atan Umutcan Deniz hastalığı atlatmanın mutluluğunu dile getirerek, “Bu hastalığı ikinci kez yenmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bende çok istiyordum, taa 2009’dan beri bu hastalıkla mücadele ediyordum. Bu mutlu günümde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

ERMİŞ: O SÜREÇTEN BERİ HEP YANINDAYIZ

LÖSEV Sosyal Hizmetler Koordinatör Yardımcısı Nilay Ermiş LÖSEV ailesi olarak her daim yanlarında olduklarını belirterek, “Umutcan’la biz 2009 yılında tanıştık teşhis konulduğunda. Sonrasında bizim hastanemizde tedavi oldu. O süreçten beri hep yanındayız. Hatta tam yendiği sırada maalesef Lösemi hastalığı tekrarladı. Aynı şekilde yine atlattı Umutcan. Biz aile olarak hep yanında olduk ve desteklerimizi sürdürdük. Bugünde bu mutlu gününde LÖSEV’i temsilen geldim” diye kaydetti.

ERMİŞ: TÜM KANSER HASTALARIMIZA KUCAK AÇAN BİR VAKIF

Ermiş, tedavi sürecinde yapılan aşamalara değinerek, “LÖSEV sadece Lösemili hastalarımıza değil, Lösemi dışındaki tüm kanser hastalarımıza kucak açan bir vakıf. Bir kanser kuruluşu aslında. Özellikle de tedavi sürecinde biz ailelerin sosyal durumlarına göre, ekonomik durumlarına göre onlara ani ve nakdi durumlar sürdürüyoruz. Aynı zamanda hastanemiz var. Hastanemizde ücretsiz tedavi imkanı sağlayabiliyoruz. Biz bir aile olduğumuz için tedavisinde ve tedavi sonrasında da hep birlikte onların yanlarında oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Umutcan Deniz için düzenlenen Sünnet düğününde davetliler gönüllerince eğlendi.