Lösemiyle Mücadelesini Anlattığı Kitabıyla Hastalara Moral Veriyor

Elazığ'da, çocukken yakalandığı lösemiyi yenerek sağlığına kavuşan 34 yaşındaki Ramazan Öner, hastalık sürecinde yaşadıklarını kitap haline getirdi.

Lösemiyle Mücadelesini Anlattığı Kitabıyla Hastalara Moral Veriyor

Kentteki özel bir şirkette çalışan Ramazan Öner, 12 yaşında yakalandığı lösemiyle 10 yıl boyunca mücadele etti.

Ramazan Öner, bu süreçte tuttuğu günlüğe yaşadıklarını ve şiirlerini yazdı.

Uzun yıllar mücadele ederek azmi ve kararlılığıyla hastalığı yenmeyi başaran Ramazan Öner, başka hastalara moral ve destek olmak amacıyla günlüğünü "Merhaba Yaşamak" adıyla kitap haline getirdi.

Lösemili çocuk ve gençleri hem hastanede hem de evlerinde ziyaret eden Öner, hastalara moral verip, kitabını hediye ediyor.

ÖNER: "YAZMAYA BAŞLADIĞIMDA GÜÇLÜ OLDUĞUMU HİSSETTİM"

Ramazan Öner, yakalandığı hastalığa karşı ilk etapta ne olduğunu bilmeden mücadele ettiğini söyledi.

Ailesiyle bu hastalıktan kurtulmak için büyük mücadeleler verdiklerini kaydeden Ramazan Öner, "Maske taktığımız zaman mikrop yayıyormuş gibi görülmesi zor bir durumdu. Mücadele sürecim bu şekil başladı." dedi.

ÖNER: İYİ VE KÖTÜ GÜNLERİMİ YAZDIM

Ramazan Öner, hastaneye giderken yanında oyuncak yerine kalem ve defter götürdüğünü belirterek, hastaneye ilk yatışından itibaren verdiği mücadeleyi yazmaya başladığını anlattı.

"Bu benim hayatımda bir dönüm noktasıydı. Mücadelesini verdiğim hastalığın çok ciddi bir hastalık olduğunun farkındaydım. Yaşadıklarımı yazmaya başladığımda güçlü olduğumu hissettim. Çünkü içimdeki direnci, mutluluğu, azmi, umutları yönlendirmeye başlamıştım. Her günümü yazmaya başladım. İyi ve kötü günlerimi yazdım." diyen Öner, tedavi görenleri mutlu etmek için şiirler de yazdığını kaydetti.

Kendisindeki umut ve azmi diğer hastalara da aşılamaya çalıştığını ifade eden Ramazan Öner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes her türlü hastalığa yakalanabilir. Hastalığa yakalanıp yakalanmamak elimizde değil ama atlatabilmek elimizdedir. Çünkü ne kadar güçlü olursak o süreci o kadar dayanıklı atlatabiliyoruz. Şu an lösemi hastalığını bir anı olarak anlatıyorum. Eğer bu duruma gelebildiysem içimdeki azmim, yaşama sevincimle oldu. Bu hastalığın en büyük panzehri umutlu ve mutlu olmak."

Ramazan Öner, hastalık sürecinde yaşadıklarını kitap haline getirdiğini ve kitabını Türkiye'nin dört bir yanında lösemi tedavisi gören çocuklara gönderdiğini kaydederek, hasta çocukları da ziyaret ettiğini aktardı.

ÖNER: "RAMAZAN AĞABEYİMİZİN VERDİĞİ MÜCADELE BANA UMUT OLDU"

Ramazan Öner'in ziyaret ettiği çocuklardan Dilan Anık da yaşadığı zorlu mücadelede yapılan bu ziyaretten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Dört ay önce hastalığa yakalandığını dile getiren Anık, "Ramazan ağabeyimiz bizi ziyaret edip motive etti. O da bu hastalığı yenmiş. Verdiği kitabı okuyacağım. Allah'ın izniyle ben de bu hastalıktan kurtulacağım. Ramazan ağabeyimizin verdiği mücadele bana umut oldu." diye konuştu.

AKARSU: NORMAL HAYATA DÖNÜLEBİLECEĞİNİ GÖSTEREN BİR HEYECAN VE UMUTTUR

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Akarsu ise hasta çocuklara destek olmak için yapılan ziyaretin önemine değindi.

Bu tür küçük dokunuşların çocukların hastalığı yenmesine çok büyük katkı sağladığını vurgulayan Akarsu, "Ramazan bizim 22 yıl önceki hastamız. Yazığı kitabını hastalarımıza dağıttı. Bu, hastalığın yenilebileceğini, normal hayata dönülebileceğini gösteren bir heyecan ve umuttur." diye konuştu.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
tuncay
tuncay - 3 yıl Önce

yazan okuyan toplumla ilgilenen insanları görmek çok güzel maaşAllah

SIRADAKİ HABER

banner137