Maden Belediye Başkanı Açıklama Yaptı

Bugün Maden ilçesinin girişinde yer alan ilçedeki kayma nedeniyle uzun bir süredir tahrip olan ve büyük çatlaklar meydana gelen tarihi köprü tamamen yıkılmıştı. Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz konuyla ilgili açıklama yaparak, “Üzerinde uzun bir süredir tahrip ve çatlaklar vardı. Son zamanlardaki yağışlar ve bölgedeki heyelandan dolayı oluşan baskı ile köprü çöktü” dedi.

Maden Belediye Başkanı Açıklama Yaptı

Maden ilçesindeki heyelan nedeniyle çok uzun yıllardır ayakta kalan ve ilçeye ulaşımda da kullanılan tarihi köprü bugün çökmüştü.

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz konuyla ilgili açıklama yaptı.

YAVUZ: BÖLGEDEKİ HEYELANDAN DOLAYI OLUŞAN BASKI İLE KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, “Köprü Selçuklu zamanından kalma olduğunu söyleniyor. Karayolu ile ilçenin ulaşımını sağlıyordu. Altından Dicle Nehri geçiyor. 1984 yıllarında yapılan yeni köprü ile ulaşıma kapatılmıştı. Üzerinde uzun bir süredir tahrip ve çatlaklar vardı. Son zamanlardaki yağışlar ve bölgedeki heyelandan dolayı oluşan baskı ile köprü çöktü. Şuanda AFAD yetkilileri olay yerinde ve çalışmaları sürdürüyor. Restorasyonu için resmi yazışmalar yapılmıştı. Heyelan riskinin ortadan kalkmasının ardından restorasyon çalışmalarının yapılacağı bildirilmişti”dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Erhan demir
Erhan demir - 4 yıl Önce

Neden harfiyatın kaldırılması gündeme alınmıyor ve başlanışmıyor.

CELAL YENTÜR
CELAL YENTÜR - 4 yıl Önce

Tebrikler MADEN suskulugunuz diz çökmeniz hak aramamanizin bedeli hediyesi bu çöküş .Fabrika kapatılırken zaten köprüler çökmüş ,ışıklar sönmüştü Tebrikler MADEN Tebrikler.

SIRADAKİ HABER

banner137