Maden Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulunuldu

Maden ilçesindeki tarihi köprünün yıkılmasının ardından Maden Cami Kebir Mahallesi Hafriyat Mağdurları Derneği Başkanı Hayati Acar, tarihi kültür varlıklarına zarar verme ve yıkımına sebep olma suçundan Maden Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Maden Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulunuldu

Selçuklu dönemine ait olduğu belirtilen Maden ilçesinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan tarihi köprü dün yıkılmıştı.

Kamuoyunda büyük ses getiren tarihi köprünün yıkılmasıyla ilgili Maden Cami Kebir Mahallesi Hafriyat Mağdurları Derneği harekete geçti.

Dernek Başkanı Hayati Acar, köprünün yıkılması nedeniyle; Tarihi kültür varlıklarına zarar verme ve yıkımına sebep olma suçundan Maden Bakır Özel İşletmecisi SSS Yıldızlar Holding hakkında Maden Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“MİLLİ SERVETİMİZİN ÇÖKMÜŞ YIKILMIŞ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Dernek Başkanı Hayati Acar’ın suç duyurusu dilekçesine  www.elazigsonhaber.com haber sitesi ulaştı. İşte o suç duyurusu…

“Maden ilçemiz girişinde bulunan Selçuklu dönemine ait 23 Eylül 2016 tarih ve 4220 sayılı kararla 1. Gurup korunması gerekli kültür varlığı dokuz asırlık tarihi taş köprümüzün yıkımına sebep olan ilgili işletmenin ilçe üzerine 2007/2017 yılları arasında dökmüş olduğu tonlarca hafriyatın zemine ağırlık yüklediğinden dolayı tarihi taş köprümüzün milli servetimizin çökmüş yıkılmış olduğunu gördük.

“İŞLETME VE YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ”

Tarihimize geçmişimize bağlı olarak ilçemizin tarihi taş köprüsüne zarar veren yıkımına sebep olan ilgili işletme hakkında ve gelmiş geçmiş tarihlerde bu yıkma sebep olan, ilgisiz kalan, idari hizmette kusuru olan yetkililer hakkında makamınıza suç duyurusunda bulunuyoruz.

“KAMU DAVASI AÇILMASI DA ARZ EDERİZ”

2863 sayılı kanun m.65’a da yer alan “Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının yıkılmasına, bozulmasına, tahribine, yok olmasına veya her ne suretle olursa olsun zarara uğramalarına kasten sebebiyet verenler iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır” denilmektedir.

Şikayetimin kabulü ile şüpheliler hakkında kültür varlıklarına vermiş oldukları zarardan dolayı kamu davası açılmasını, cezalandırılmalarını saygılarımla takdirlerinize arz ederim”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ibrahim akkaya
ibrahim akkaya - 4 yıl Önce

Bu davaya yüzlerce Maden li imza koymalı ve müdahil olmalıdır.

SIRADAKİ HABER

banner137