AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Maden ilçesine çıkartma yaptılar.

Milletvekili Metin Bulut ve İl Başkanı Gürgöze, Maden AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve İş Adamı Ramazan Sekmen tarafından düzenlenen iftar programında Madenli vatandaşlarla bir araya geldiler.

Daha önceden de Maden ilçesini ziyaret eden Milletvekili Metin Bulut ve İl Başkanı Gürgöze, vatandaşların sorunları bir kez daha yerinde dinlediler.

Gerçekleştirilen iftar programı Maden eski belediye başkanı Musa Orhan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

ORHAN: TAŞINACAK YERLE İLGİLİ BİRKAÇ ALTERNATİF SUNDULAR

Yemekte konuşan Maden Eski Belediye Başkanı Musa Orhan, “Biz buraya bir amaç için toplandık. Bir meselemiz var. Ama öncesinde abilerimle, esnaf arkadaşımla hepsiyle görüşmesek te kısmen birçoğunun fikrini alarak geldik buraya. Geçmişte oldu, fabrikadan oldu, doğal oldu, A oldu, B oldu, bir takım şeyler oldu. Netice itibariyle sizlerin de malumunuz belli bir bölge gerçekten büyük risk altında ve her şekilde tehlike arz ediyor. Ama vatandaşlarımızın genel kanaati; belli bir bölgeden bu tarafı ‘herhangi bir risk biz görmüyoruz velevki riskte olabilir’ ama biz buna rağmen ‘biz ilçemizi terk etmek istemiyoruz’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

TOLAN: BİZİ KIRMADILAR, GELDİLER

Maden Eski Belediye Başkan Adayı Ersin Tolan, “Sadece bir tek konuya değineceğim. Bundan 15 gün önceydi, Metin Başkan’ımızla Elaızğ’dan yola çıktık, buraya doğru geliyoruz Metin Başkan’ım Elazığ’dan buraya kadar yaklaşık 1 saatlik süre içerisinde acaba ne yapılabilir? Acaba afet durumu olan bölge dışındaki yerlerde afete dahil edilebilir mi? Ne yapılabilir, ne edilebilir, Anklara’da ne tür adımlar atılabilir diye 1 saat boyunca sürekli böyle bu şekilde konuştuk. Ancak ve ancak bu problem çözülürse iktidar paritsi tarafından çözüleceğine inandığımız için bir şeyler talep ediyoruz. Allah razı olsun kendilerinden. Hem İl Başkan’ımız, hem Teşkilat Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz bugünü bizi kırmadılar, geldiler. Hoş geldiler, sefalar getirdiler” şeklinde konuştu.

GEZER: ACİL BOŞALTILMASI GEREKEN BİR DÜKKAN VAR

Maden Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Şevket Gezer de, “Sadece garajdan, garajın bulunduğu bölgede aşağıda esnaf olarak tehlike arz eden, mobilyacı Musa’nın dükkanı, diğer taraflar yok. 93 tane esnafımız minibüsçülerle beraber mağdur. O evlerde zaten boşaltıldı. Esnaf olarak şu an acil boşaltması gereken arkaadşımız Musa Dağ, çatlak olan, gerçekten dükkanında çatlaklar var” dedi.

GÜRGÖZE: MADEN’DEKİ TÜM RAPORLARIN HEPSİNİ OKUDUM

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bir insan olarak sizin şu anda içinde bulunduğunuz durumu, Milletvekilimiz, bizler herkes biliyor. Dolayısıyla sizin söyleyeceğiniz sözlerden biz hiçbir şekilde incinmiyoruz. Bir şeyde söylemiyorsunuz ama. Neticede burada 7 arkadaşımız söz aldı. 7 arkadaşımızın söylediği her bir cümleyi not ettik. Hem ben hem Metin Bulut Başkan’ımız. 2 husus çıkıyor buradan sizin dile getirdiklerinizden. Birincisi Maden’deki kaymanın belli bir bölgeyle sınırlı olduğunu ancak tutulan raporlarda çok geniş bir alanın tuttuğunu ifade ediyorsunuz, ikinci hususta eğer burası herhangi bir şekilde ama bütün Madenli hemşehrilerimiz kabul ettiği bir husus var; burada bir oğal afet olduğu, bir afet olduğu, bir kayma riskinin olduğunu herkes görüyor. Çünkü 8-10 tane dükkanın, geçmiş senede yıkılan bir evin ve şu anda çatlayan maalesef afete maruz kalmış bir yapıdan bahsediyoruz. Dolayısıyla burada bulunan her bir birey mutlaka Maden’de bir sıkıntının var olduğunu, kimisi az olduğunu, kimisi çok olduğunu ama mutlaka bir sıkıntının olduğunu kabul ediyor. Bu durumun başınıza gelmesinden dolayı elbette üzülüyorsunuz tıpkı bizim de üzüldüğümüz gibi. Ama kaçınılmaz bir durum var, Maden’de bir sıkıntının olduğu muhakkak. Ben mesleği olarak da inşaat mühendisiyim, yer hareketi konusunda da bilimsel olarak da bir takım bilgilere sahibim. Maden’deki tüm raporların hepsini de okudum” ifadelerine yer verdi.

BULUT: BİZ HER ZAMAN OMUZLANMIŞ OLDUĞUMUZ VEKALETİ AYNI ZAMANDA O İNSANLARIN SORUMLULUĞU OLARAK KABUL ETTİK

AK Parti MKYK Üyesi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut da, “Sayın İl Başkan’ımın da ifade ettiği gibi; hiçbir zaman da hiçbir Madenli hemşehrimizin en ufak eleştirinden dolayı gönül koymadık, Allah’ın izniyle de gönül koymayacağız. Ve bir siyasetçi için en kolay olan şeylerden bir tanesi kalabalık bir toplulukta alkış alşaktır. Az çok toplumun ne beklediğini bilirsiniz, ne istediğini bilirsiniz. Gönlünden ne geçeecğini bilirsiniz. Onu söylerseniz toplum sizi alkışlar. Ama hiçbir zaman biz bunun hesabını yapmadık. Biz her zaman omuzlanmış olduğumuz vekaleti aynı zamanda o insanların sorumluluğu olarak kabul ettik. Canımızı acıtsa da, o an tepki görsek te o anda söyleyeceğimiz şeyler o an orada olanların hoşuna gitmese de biz doğru olan yapmaya ve söylemeye çalıştık. Bugünden sonra da böyle olacağız” diye konuştu.

BULUT: GEREKİRSE ÖNCÜLÜĞÜNÜ BİZ YAPALIM

Milletvekili Metin Bulut, “Madenli şu anda canının derdinde, Madenli evinin derdinde. Biz, hiçbir zaman bölgenin acıları üzerine bir siyaset kurmadık, inşa etmedik. Allah nasip etmesin bu günden sonra da etmeyeceğiz. Şundan müsterih olun. Sizin istemediğiniz, sizin kabul etmediğiniz, sizin içinize sinmeyen ve gönlünüze yatmayan hiçbir şeyi biz burada zorla yapmayız, kimsenin yapmasına da müsaade etmeyiz. Ondan dolayı bu zorluğu kabul ediyoruz, ondan dolayı sürekli sizlerle bir araya geliyoruz, ondan dolayı sizlerle bu işi hep birlikte çözmeye çalışıyoruz. Burada gerçekten konuşan bütün arkadaşlarımız olayı çok iyi tanımladı. Ben anladığımı söyleceğim; eğer yanlış anlamışsam, daha sonra konuşalım onu da yazalım bununla alakalı çözüm önerisi yapalım. Şöyle yapalım; gelin uygun bir alanda gelin bin 200 konut yapalım ve Türkiye genelindeki Madenlilere de çağrıda bulunalım. Diyelim ki biz artık Maden'i büyütmek istiyoruz. burada her Madenli İstanbul'da yaşayan, Ankara'da yaşayan, Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşayan ve yurtdışnda da yaşayan her Madenli gelsin buradan 1 tane ev satın almak zorunda kalsın. Gerekirse öncülüğünü biz yapalım, bizlerde Maden'den bir tane evi hemen biz satın alalım” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL