Maden İlçesi Kızıltepe köyünde çıkan hortum sonucu birçok ev ve ahır zarar gördü.

Maden İlçesi Kızıltepe muhtarı Hilmi Özdemir, “ Vatandaşımız tamamen mağdur, havalar yağmurlu zor durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz. En azından AFAD köyümüzdeki zor durumda olan ailelere konteynır daire versin” dedi.

Kızıltepe köy sakinlerinden evi tamamen yıkılmış olan Osman Keskin çok zor durumda olduğunu dile getirirken, “Şuan kapıda kalmışım. Ben emekliyim hiçbir gücüm kuvvetim yok. En azından barınmak için devletimden yardım bekliyorum” dedi.

Maden İl Genel Meclis Üyesi Suphi Özay incelemeler yapmak için Kızıltepe köyündeydi. Köyde incelemelerde bulunan ve köylülerle görüşen Özay, “ Vatandaşlarla görüşme yaptık ve gerçekten bazı evlerde ciddi hasarlar mevcuttur. Kaymakamımızın, AFAD İl Müdürü, Ak Parti İl Başkanımız Ramazan beyin bilgisi dahilinde çalışmalar Mariobet devam ediyor. Sevindirici bir olay ki can kaybı yaşanmamıştır. Devletimiz güçlüdür, inşallah en kısa zamanda bu yaraları saracaktır. Vatandaşımız bu konuda endişeli olmasın. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu memlekette 3 milyon Suriyeli insanı besliyorsa, burada altı tane evimizi yeniden inşa etme gücüne sahiptir” diyerek her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirtti.

AFAD ekipleri köye gelip köyde incelemelerde bulundu.