Harput Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Maden ilçesine bağlı köylerin sorunlarının çözümü noktasında Vali Çetin Oktay Kaldırım ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın da katıldığı istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya il yöneticilerinin yanı sıra Maden ilçesine bağlı köylerin muhtarları da katıldı.

KURNAZ: ÖĞRENCİLERİMİZİ GİYDİRMEYE VE KIRTASİYE YARDIMI YAPMAYA HAZIRIZ

Harput Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Maden ilçesinin köy sorunları ile ilgili dosya hazırlandığını belirterek, “Köy muhtarlarımızla birlikte köylerde sorunların yer alacağı bir dosya hazırlayıp tarafınıza sunmak istiyoruz. Muhtarlarımıza yardımcı olacağınız ve belirtilen sorunlara çözüm üreteceğiniz noktasında hiçbir şüphemiz yoktur. Bu sorunların çözümünde Esnaf Sanat Kooperatifi olarak muhtarlarımıza her zaman yardımcı olacağımız hususunda bu anlamda köy sorunlarımızın çözümünde bir nebzede olsa çözüm olmam amacında bende küçük bir katkıda bulunmak istiyorum köy muhtarlarımıza. Köylerimizde fakir öğrenci çocuklarımıza biz Harput Esnaf ve Kefalet Kooperatifi olarak bu öğrencilerimizin giyim konusu, kırtasiye konusu yani defteri, kitabı, çantası her türlü konuda. Özellikle sayın muhtarlarım bu gibi maddi durumu kötü olan ailelerimize çocuklarımızın psikolojisi bozulmasın diye onlardan habersiz sanki devlet tarafından yapılıyormuş imajı yaratarak böyle bir öğrencimiz ailemiz varsa biz Harput Esnaf ve Kefalet Kooperatifi olarak öğrencilerimizi giydirmeye ve kırtasiye yardımı yapmaya hazırız” dedi.

BALIK: MADEN BİRÇOK SORUNUNU ÇÖZDÜĞÜMÜZ BİR YER

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, muhtarların istek ve taleplerinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Muhtarlarımızın istek ve talepleri bizim için çok önemli. Maden bizim için çok önemli. Çok kadim bir medeniyet. Çok eski bir yerleşim. Kıymetli insanların bir arada olduğu bir yer. Bugüne kadar hükümet olarak birçok sorununu çözdüğümüz bir yer ancak eminim ki vatandaştan gelen talepler değişerek dönüşerek sıkıntılar bittikçe başkalarıyla yol sorunu çözülünce su sorunu, su sorunu çözülünce kanalizasyon sorunu, o çözülünce istihdam sorunu. Dolayısıyla bugün aktaracağınız problemler olacağını biliyoruz. Allah’ın izniyle valimizle, kaymakamımızla, kurum müdürlerimizle, hükümetimizin devletimizin desteği ile biz sorunları en aza indirmeye gayret ediyoruz” diye kaydetti.

KALDIRIM: KOOPERATİF ÇALIŞMASININ İSTİŞARESİNİ YAPTIK

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Maden İlçesi’nin kalkınması ve gelişmesini istediklerini ifade ederek, “Gelişmesini, kalkınmasını istiyoruz o eski şaşalı günlerine dönmesini istiyoruz. Bunun sağlamanın yolu da az önce ifade edildiği gibi birincisi kırsal alanda çok güçlü. Merkezde de inşallah yeni kentsel dönüşümlerle, yeni planlamalarla, güzel işler yapılacak. Birincisi kırsalda tarımsal özellikle organik faaliyetlerle bu gerçekleştirilebilir. İkincisi turizm açısından da önemli bir yer. Maden önemli bir yerleşim yeri önemli bir ilçe. Hazar’dan başlayıp Maden merkeze kadar uzanan hem tarihi hem coğrafi değerleri ile güzellikleri ile hem de çektiği ziyaretçi itibariyle önemli noktada. Bu da tabi çektiği ziyaretçi sayısı ile önemli bir noktada. Fasulye, nohut, çileğe yönelik çalışmaları var. Bunların işlenmesi, paketlenmesi bizim için önemli. Bunun içinde bir kooperatif çalışmasının istişaresini yaptık. O çalışmaların ürünlerin işlenmesine yönelik. Ayrıca buraya yılda gölün etrafına bir sürü insan geliyor, hazır müşteri geliyor. İnşallah çalışmalar yapacağız” açıklamasında bulundu.