Elazığ’ın Maden’de yaşanan heyelan ve risk nedeniyle, ilgili bakanlıkların yetkilileri, ilçeye giderek gerekli raporları hazırladı.

Bakanlıkların hazırladıkları raporlar cumhurbaşkanlığına ulaştı.

YAVUZ: BÜTÜN MADEN O RAPORA KİLİTLENMİŞ DURUMDA

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, hazırlanan raporlar doğrultusunda cumhurbaşkanlığı tarafından afet ve risk bölgesi olarak ilan edilmesini beklediklerini söyleyerek, “Cumhurbaşkanımızın Maden’i o raporlar doğrultusunda afet verdis bölgesi olarak ilan etmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın kararları açıklamasını bekliyoruz. Şu anda bütün Maden o rapora kilitlenmiş durumda” ifadelerinde bulundu.

YAVUZ: VATANDAŞIMIZ ŞU ANDA DEVLETİMİZİN ATACAĞI SOMUT ADIMI BEKLİYOR

Tahliye işlemlerinin kısmen vatandaşların kendi imkanları doğrultusunda ve devletin verdiği taşıma ücreti ile devam ettiğini belirterek, vatandaşların devlet tarafından atılacak somut adımı beklediğini kaydederek, “Mal sahiplerine 7 bin lira, kiracılara 2 bin lira taşıma ücreti olarak yardımı var. Evini bulan işyerini bulabilen vatandaşımız varsa taşıma gayreti içerisinde ama henüz taşınma tahliye heyelan bölgesinde belki biraz daha ileri aşamadayız ama risk bölgesinde ciddi bir hareketlilik yok. Vatandaşımız şu anda devletimizin atacağı somut adımı bekliyor” ifadelerine yer verdi.

YAVUZ: İVEDİLİKLE YERLERİMİZİ BOŞALTMAMIZ LAZIM

Madenlilere çağrıda da bulunan Başkan Yavuz, önceliklerinin can güvenliği olduğunu söyleyerek, “biz vatandaşlarımıza şunu diyoruz: bölgede neticede bir heyelan var. Bu bir gerçek. Allah korusun ani bir depremde veya herhangi bir kaymada canımız, malımız tehlike altında. Fırsat buldukça ivedilikle yerlerimizi boşaltmamız lazım. Ama bu konuda bizim bunu söylememiz vatandaşı bir anlamda çok da ikna etmiyor.   Çok da anlamlı olmuyor. Şu anda devletimizin somut adımını bekliyoruz” diye ifade etti.