Maden İlçesi Bermaz Ovası Kavak Köyü’nde kavurma şenliği düzenlendi.

Bu yıl ilki düzenlenen şenlikte kazanlar kuruldu, kavurmalar pişirildi.

SELOĞLU: BÖLGEMİZİN ELAZIĞ DA BİLE TANINMAYAN BİR BÖLGE OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

Avukat Hamza Seloğlu, “Güzel Kavak Köyü’nün ve Hazar köyü’nün bir mensubuyum. Çocukluğumuz, doğumumuz bu bölgelerde geçti. Köyümüzün gerçekten doğal güzelliği, tarihsel güzelliği bol olan içme suları sulama sularının yoğun olduğu bir bölge. Lakin bizim bu bölgemiz meslek hayatımızdan edindiğimiz izlenimler sonucu Elazığ da bile tanınmayan bir bölge olduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımızla buraya geldiğimizde gerçekten böyle bir bölgenin Elazığ’da var olduğundan haberleri olmadığını anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇEVİK: AYAKTA KALAN BİR TANE OYUNUMUZ VAR

İş İnsanı Feti Çevik, “Yıllardan beri köyümün dışında yaşayan sanayicilikle uğraşan bir işletmeciyim. Ama çocukluğum köyde geçtiği için gönlüm hep köyde kaldı. Fakat izlenimlerimiz bu sadece köyüme ait değil. İlime de, ilçeme de ait bir duyguyla bazı gelenek ve kültürlerin yok olduğunu gördük. Bu festivaldeki amacımız örneğin bölgemizin 27 tane folklör oyunu var. Şu anda ayakta kalan bir tane oyunumuz var. Bu festivallerimizle birlikte geçmiş kültürümüzde yaşadığımız geleneksel oyunlarımızın da hayata geçirilmesi ve çocuklarımıza aktarılması” şeklinde konuştu.

KUBAT: BU ŞEKİLDE BİR ORGANİZASYONU DEVAMLI DÜŞÜNÜYORUZ

Köy Muhtarı Muzaffer Kubat, “Bu etkinliği daha önceden de düşünüyorduk. Yalnız bu arkadaşlarımız bu işi üstlendikleri için çok teşekkür ediyorum. Değerli misafirlerimizin katılamadığından dolayı tabi ki üzgünüz. Bunu daha ileriki dönemlere yaymak şartıyla ailelerimizin yöresel yemeklerini yaparak burada toplanıp bu etkinliği devam ettirmek istiyoruz. Allah’ın izniyle daha güzel, daha kapsamlı bu şekilde bir organizasyonu devamlı düşünüyoruz” dedi.