“Mahalle Okuluna Sahip Çık” Konulu Konferans Düzenlendi

İnsani Yardım Vakfı tarafından “Mahalle Okuluna Sahip Çık” konulu konferans düzenlendi.

“Mahalle Okuluna Sahip Çık” Konulu Konferans Düzenlendi

İnsani Yardım Vakfı tarafından “Mahalle Okuluna Sahip Çık” konulu konferans düzenlendi.

İHH İl Temsilcisi Metin Kılıç, faaliyetleri hakkında bilgiler vererek “Mesele insani yardımsa sadece insanın cebine yardım yapmak değildir” ifadelerini kullandı.

“UYUŞTURUCU ÜZERİNDE KÜRESEL GÜÇLERE KAYNAK AKTARILMAKTADIR”

Kılıç yaptığı konuşmada, “Afganistan’da yıllardır Amerika’nın denetiminde, kontrolünde olan bir yapı söz konusu. Az değil, trilyonlarca dolar bu uyuşturucu üzerinde maalesef bu büyük küresel güçlere kaynak aktarılmaktadır. O yüzden bu ciddi kaynağım kesilmemesi için uyuşturucunun yetiştirildiği beldelerde özellikle istikrarsızlık kasıtlı olarak yükseltilmektedir. Bizler de bütün dünyada az çok Müslümanların bulunduğu her yerde mazlum coğrafyalarda bulunan bir kurum olarak bu durumu yerinde görmüş ve bu olumsuzluğa dikkat çekmek amacıyla çeşitli eğitim faaliyetleri içerisinde olan bir kuruluş olduk. Mesele insani yardımsa sadece ceplerine maddi yardım yapmak değil, maddi ve manevi hususlarda yapabileceklerimizin en azamisini organizeli bir şekilde yapmak olmalıdır. Bu anlamda da bu programlar Türkiye’nin birçok şehrinde farklı formatlarda ifa edilir” diye kaydetti.      

 

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, bağımlılık ve uyuşturucu kullanımına dikkat çekerek madde bağımlılığının önüne geçilmesine dikkat çekti.

“DEVLETİN MÜCADELE ETME KARARI ALDIĞI 5 BAĞIMLILIK VARDIR”

Atalay yaptığı konuşmada, “Bağımlılık nedir? Tıp dünyası bağımlılığı batıda da, Türkiye’de de şöyle tarif etti. Bağımlılık bir beyin hastalığıdır. Tedavi edilmesi gereken bir beyin hastalığıdır. Türkiye’nin bağımlılık probleminde devletin aldığı kararda seferberlik ilanı oldu. Bu seferberlik ilanında devletin mücadele etme kararı aldığı 5 bağımlılık vardır. Alkol, madde bağımlılığı, tütün bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve kumar bağımlılığı. Madde bağımlılığı üzerinde yapılan araştırmalara baktığımızda Türkiye’deki araştırmalarda bir numarada kendini kaptırdıkları, adadıkları konu sentetik kimyasal yani uyuşturucu, uyarıcı, haplar geliyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137