Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, söz vermişti, konuyu Cumhurbaşkanına ileteceğini söylemişti.

Ve dediğini yaptı, Akpınar Mahallesi’nde Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait alanın satışıyla ilgili alınan kararı, AK Parti 133. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti.

Cumhurbaşkanı da Başkan Şerifoğulları’nın talebini geri çevirmedi.

Karardan dönülmesi, araçlar ve binalar arasında nefessiz kalan Akpınar Mahallesi sakinlerini memnun etti.

ACAR: KANAL FIRAT’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Akpınar Mahallesi Muhtarı Raif Acar, “Kanal Fırat’a çok teşekkür ediyorum. Benim mahallem sınırlarında bulunan Karayolları lojmanları için çok emeğiniz oldu. 7’den 70’e kadar hepinize çok teşekkür ediyorum. Özellikle 3-4 yıldır ben bu proje üzerinde duruyordum. Allah nasip etti, Allah’ta rast götürdü, sayın cumhurbaşkanımız doğruyu görünce olumlu cevap verdi. Bahsettiğimiz projeyi uygulayacağız. Karayolları Lojmanlarının orada baya bir trafik var. Orada kesinlikle otopark yapılacak belediyemiz tarafından. Haftanın 6 günü otopark olarak işlenecek haftanın 1 günü de cumartesi pazarı olarak kullanılacak. Pazar yeri biliyorsunuz açık alanda. Çok yer kaplıyor. Bu vesile ile bir hasta olduğunda ambulans giremiyordu. Bir yangın olduğunda itfaiye arabamız girmiyordu. Mahalle sakinlerimiz mustaripti. Projeyi Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları Allah’ın izniyle gerçekleştirecek” dedi.

ACAR: CUMHURBAŞKANIMIZ HALKTAN YANA

Muhtar Acar, arsanın satışından vazgeçilmesi için mücadele eden tüm kesimlere teşekkür ederek, “Ben özellikle burada kamuoyunda olan STK başkanlarıma, Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanıma, diğer Yardımlaşma Derneği Başkanıma, Elazığ Şehir Meclisi Başkanına hepsine ayrı ayrı şükranlarımı, teşekkürlerimi arz ediyorum. Özellikle bu projenin mimarı olan Sayın Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum. Gerçekten Cumhurbaşkanımız halktan yana, vatandaştan yana, kesinlikle vatandaş ne istiyorsa onu yapıyor. Sağolsun kısa zamanda belediye başkanımız Sayın Şerifoğulları, gittiler, arz ettiler ve kabullendi. Kesinlikle satışı olamayacak, devir edilmeyecek. Bu şekilde Elâzığ’da açık alan olacak. Bir deprem olduğunda 3-4 mahalleyi bir arada toplayacak alan. Gerçekten çok güzel bir şey oldu. Çok heyecanlıyım. Emeği geçen herkese 7’sinden 7’ine çok teşekkür ediyorum” diye kaydetti.