Mahalleli Tacizciye Dersini Verdi

Kültür Mahallesi’nde iddiaya göre sarhoş olduğu tespit edilen bir adam kız öğrencileri evlerine kadar takip etti. Durumu fark eden öğrenciler komşularına haber verince mahalleli toplanıp kız öğrencileri rahatsız eden adama saldırdı.

Mahalleli Tacizciye Dersini Verdi

Dün gece saatlerinde Kültür Mahallesi’nde evlerine gitmek isteyen kız öğrenciler, arkadan takip edildiklerini fark ettiler.

Sarhoş olduğu tespit edilen bir adam iddiaya göre kız öğrencileri evlerine kadar takip edip rahatsız etti. Durumu fark eden kızlar üst kattaki üniversite öğrencilerine haber verdiler.

Olayın duyulması üzerine apartman sakinleri ve o bölgede yaşayan vatandaşlar sokağa döküldü.

Durum polis ekiplerine bildirildi. Bu sırada toplanan mahalleli kızları rahatız eden adama saldırdı. Polis mahalleliyi güçlükle yatıştırdı.

Sarhoş adam polis ekipleri tarafından işlemleri yapılmak üzere karakola götürüldü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Emre
Emre - 5 yıl Önce

Mahallelinin ders verme hakkı yok, mahallelinin hüküm verme hakkı da yok. Ortada bir suç varsa, mahalleli şüpheliyi veya suçluyu tutar, polisi arar, polis gelip alır. Bu kadar basit. Gelişmiş toplumlarda bu böyledir. Toplumun linç psikolojisinden vazgeçmesi gerekli. Ortada bir linç var, siz "Mahalleli dersini verdi" diye haber yapıyorsunuz. Birinin linç edilmiş olması iyi bir şey mi? Vatandaş ceza vermeye, hüküm vermeye ve kendi adaletini oluşturmaya kalkarsa, bu toplumun hali ne olur?

Emre
Emre @Emre - 5 yıl Önce

Ben linçten bahsediyorum, sen konuyu nereye çekiyorsun. Lincin sıradanlaştığı, kolektif bir utanç yaratmadığı, infiâl uyandırmadığı bir toplum, toplum olma vasfını yitiriyor demektir. Vatandaşlar kendini devlet otoritesi yerine koyarak suçlu gördüklerini cezalandırma ya da hak alma (ihkak-ı hak) cihetine giderlerse bunun devlet otoritesinin altını oyacağını ve hukuk devletini iflas ettireceğini söylüyorum.

Scarface
Scarface @Emre - 5 yıl Önce

Tamam senin bacını , sevgilini , eşini , ailende kadınları biri taciz ettiğinde yakala polise teslim et , çok da güzel yapmışlar ellerine sağlık biz medeni olmayalım sen bizim yerimizide ol

Vehbi
Vehbi - 5 yıl Önce

Yarın bir gün de başkası arası kötü olduğu birine veya evinden kirasını istemeye giden birine veya borcunu istemeye giden birine böyle bir iftira atarsa, iftira atılan adam linç mi edilecek? Eğer gerçekten taciz varsa hukuk gerekeni yapmalı.

Ahmet
Ahmet - 5 yıl Önce

Linç ilkel toplum davranışıdır..henüz suçluluğu kanıtlanmamış kişilerin hukuk yerine başkaları tarafından cezalandırılmasına alkış tutan,bunu olması gereken bir şeymiş gibi gösteren,hukuktan,mahsumiyet karinesinden ve medeniyetin gösterdiği neredeyse bütün ilkelerden yoksundur.

SIRADAKİ HABER

banner137