“Mahallemin Okuluna Dokunma” Paylaşımı Ülke Gündeminde Yer Aldı

Elazığ Ortaokulu’nun ve Atatürk Lisesi’nin yerinden taşınmasını istemeyen vatandaşlar, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaptılar. STK’ların da destek verdiği paylaşım kısa sürede ülke gündeminde yer aldı.

“Mahallemin Okuluna Dokunma” Paylaşımı Ülke Gündeminde Yer Aldı

Elazığ’da 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Üniversite Mahallesi’nde bulunan Elazığ Ortaokulu ve Atatürk Lisesi’nin yıkılmasına karar verildi.

Yıkılına okulların yerine yapılması için hayırseverler aranırken, Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, Elazığ Ortaokulu’nun yapımını üstlendi..

Elazığ Ortaokulu’nda temel atılmaya başlanırken, bir anda alınan kararla iki okulun Zafran Mahallesi’ne taşınmasına, okulun yerinin de Fırat Üniversitesi’ne tahsisine karar verildi.

Fırat Üniversitesi’nin Elazığ Ortaokulu’na Diş Hastanesi yapma kararı ile birlikte arsa tahsisi gerçekleştirilince mahalle sakinleri ayaklandı ve okulun taşınmasını istemediklerini dile getirdi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Sosyal Medya üzerinden “mahallemin okuluna dokunma hastag”i ile bir araya gelen vatandaşlar, alınan yeni karara tepki gösterdiler.

Kısa sürede yapılan paylaşımlarla, ülke gündeminde yer alan vatandaşlar, seslerini siyasilere ve bürokratlara ulaştırmaya çalıştılar.

BAHŞİ: SİZİNDE HİZMET BİNANIZ YOK

Yaptığı paylaşımla tepkisini dile getiren Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “İlimize yapılan yararlı projeyi baltalamak amacında değiliz. Ancak yapılacak olan proje öğrencilerimizi ve velilerimizi mağdur edecek bir proje. Bir sözümüz de İlimizin Eğitim Yöneticilerine, LGS de en önemli kriter ikametgah adresi ve mahalle okulu sistemi yürürlükte iken kampüs sistemi bir çelişki değil midir? Pardon! Sizinde Hizmet binanız yok” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hursit
Hursit - 3 yıl Önce

KIM DINLER SIZI ...KIM DUYAR IS OLMUS BITMIS...BU ISIN MIMARLARI SIZDEN GUCLU.BOSU BOSUNA....

SIRADAKİ HABER

banner137