Almanya’da yaşayan Elazığlıları bir çatı altında toplayan Mainz- Kastel- Avrupa Elazığlılar derneği düzenlenen törenle açıldı.

Avrupa Elazığlılar Derneği Genel Sekreteri Dr. Ahmet Yılmaz amacımız Avrupa’da yaşayan tüm Elazığlıları bir çatı altında toplayarak, sosyal-kültürel-ekonomik-sanatsal-sportif ve eğitsel tüm alanlara eğilmek, her alanda daha iyi şartlar oluşturmak” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ahmet Minder ve İsrafil Kışla Cumhurbaşkanımızın hepinize selam var. Birlik ve beraberlik içerisinde gördüğümüz tablo bizleri fazlası ile mutlu etti. Çalışmalarınızı yürekten kutluyorum. Allah ve yardımcınız olsun ”dediler.

Avrupa Elazığlılar Derneği Başkanı Muharrem Akan Bizler çok büyük ve güçlü bir aileyiz ve tüm Avrupa’nın öncü STK’larından biri olma hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

 Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer Toplumumuz neredeyse biz oradayız diyerek, Örfümüze, adetimize, geleneğimize, göreneğimize, milli kültürümüze sahip çıkarak daha büyük yarınlar inşa edeceğiz” dedi.